Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Grandcahier1 0

Le Grand Cahier

Confronterende verfilming van de gelijknamige, omstreden debuutroman, door de regisseur van Woyzeck. Een 13-jarige tweeling wordt gedwongen om de laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog door te brengen bij hun wrede oma. Om te overleven harden ze zich tegen pijn, honger en koude.

Grandposter

Met dit snoeiharde verhaal evenaart János Szász eerdere klassiekers als Woyzeck en The Witman Boys (Witman fiúk) en won hij de hoofdprijs op het filmfestival van Karlovy Vary.

Een dertienjarige tweeling leeft onder het juk van hun alcoholische grootmoeder op het platteland niet ver van de Hongaarse grens, waar ze door hun wanhopige moeder zijn gedropt. De jongens, aangepord door hun oma, die hen spartaans wil opvoeden, komen tot het besluit dat ze hun lichamen tot in het extreme moeten trainen in het overleven, harden tegen pijn, honger en kou. Scherp observeren ze het kwaad om zich heen en leren zo om enkel nog op elkaar te vertrouwen. De jongens houden in een aantekeningboekje bij waar ze tijdens de oorlog getuige van zijn, volgens een strikte code: het proza ​​moet vrij zijn van emotie, de aantekeningen moeten nauwkeurig en objectief zijn.

Le grand cahier is gebaseerd op de controversiële debuutroman uit 1987 van de Hongaarse schrijfster Ágota Kristóf.

Details

Grandcahier3
Grandcahier4
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op