Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Leila's Brothers (Saeed Roustayi, IR 2022)

Leila's Brothers

Bekijk trailer

Saeed Roustayi / IR, 2022 / 160 min.

Familiedrama, waarin de 40-jarige ondernemende Leila zint op een plan om geld te verdienen in een door corruptie en armoede geplaagd Iran. Derde lange speelfilm van Saeed Roustaee werd in Cannes bekroond met de Prijs van de Internationale Filmkritiek.

poster Leila's Brothers (Saeed Roustayi, IR 2022)
Door de vele sancties is het slecht gesteld met de Iraanse economie; Leila en haar familie moeten de eindjes aan elkaar knopen en als ook de vierde broer werkeloos raakt, is de familie teneinde raad. Leila (Taraneh Alidoosti) zit niet bij de pakken neer en besluit een winkelruimte te huren om een zaak te beginnen; haar tachtigjarige vader heeft echter andere plannen.

Leila’s Brothers is zowel een intens familiedrama over hoe een vrouw zich staande houdt in een patriarchale structuur, als portret van hedendaags Iran dat zucht onder het bewind van de ayatollahs en de Revolutionaire Garde. De film is ook een verhaal over de kloof tussen traditie en moderniteit, en de moed van een vrouw om zich te verzetten tegen vastgeroeste opvattingen.

Over de regisseur

Saeed Roustayi (1989) regisseerde prijswinnende korte films en een documentaire; zijn tweede lange speelfilm, Just 6.5 (2019), ging in première op het filmfestival van Venetië. De familie als onderwerp is voor Roustayi een vast thema: “Een familie is een bron van spanningen en conflicten die zich laten uitvergroten naar de samenleving als geheel. Ik wil dat je meevoelt met de personages, als in een Griekse tragedie.“

Bijzondere vertoningen

Details

This movie contains scenes of violencePersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Saeed Roustayi

Productiejaar

2022

Productieland(en)

IR

Originele titel

Baradaran-e Leila

Lengte

160 min.

Taal

Persian

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Leila's Brothers (Saeed Roustayi, IR 2022)
still Leila's Brothers (Saeed Roustayi, IR 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op