Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Les vancances de M Hulot 2

Les vacances de M. Hulot

Jacques Tati / FR, 1951 / 95 min.

In een badplaats aan de Atlantische kust brengt de komst van Monsieur Hulot flink wat opschudding teweeg onder de rijke toeristen, die hun 'serieuze' gewoontes uit de stad maar niet los kunnen laten. Ook bekend als 'De beste zomerfilm aller tijden'.

Poster Les vancances de M Hulot

M. Hulot probeert met volle teugen van zijn vakantie te genieten, maar verstoort met zijn goedbedoelde geklungel onbewust de rust van de andere hotelgasten. Hij stapelt ramp op ramp en slaagt erin zijn vakantie met een sensationele catastrofe af te sluiten.

Jacques Tati speelt in Les vacances de M. Hulot voor het eerst het iconische personage Monsieur Hulot. De pijprokende, in regenjas gehulde Hulot was het ideale vehikel voor Tati’s zachtmoedige satire. Hij wandelt door het complexe menselijke bestaan en houdt zo de burgerij een spiegel voor. Met zijn lange gestalte en houterige motoriek werd Hulot een vaste verschijning in de Tati-films en een icoon van de Franse cinema.

Restauratie

Tati bleef sleutelen aan de film, hermonteerde bepaalde scènes en vooral de muziek en voegde tot in de jaren zeventig nieuwe scènes toe. In 2009 werd de gehele film gerestaureerd op basis van verschillende versies en het originele cameranegatief. In de nieuwe, gerestaureerde versie zijn Tati’s wijzigingen behouden, maar de grijstinten ogen weer zoals ze in 1953 deden, het beeld is gestabiliseerd en het zo belangrijke geluid is zorgvuldig opgepoetst.

Dit is onderdeel van

Bijzondere vertoningen

Details

This movie is suitable for all ages

Regisseur

Jacques Tati

Productiejaar

1951

Productieland(en)

FR

Originele titel

Les vacances de M. Hulot

Lengte

95 min.

Taal

French

Drager

DCP

Onderdeel van

Eye Classics

Klassiekers te over in de Eye-collectie. En we vertonen ze regelmatig, in allerlei programma’s. Met de nieuwe serie Eye Classics haalt Eye de filmgeschiedenis nog dichterbij. Wekelijks draaien we drie klassiekers uit de collectie onder één herkenbare noemer: Eye Classics.

Lees meer
campagnebeeld Eye Classics
Still Les vancances de M Hulot 1
Still Les vancances de M Hulot 3

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op