Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Lily Lane

Lily lane

Benedek Fliegauf / HU, 2016 / 91 min.

Nadat ze te horen heeft gekregen dat haar moeder plotseling is overleden, bezoekt Rebeka met haar zoontje Dani de plaatsen van haar jeugd. Ook hoopt ze haar van de familie vervreemde vader te vinden. De Hongaarse regisseur Bence Fliegauf (Just the Wind) leverde een eigenzinnige mix af van roadmovie en filosofische bespiegelingen over de zin van het leven, gezien door de magisch ingestelde ogen van een kind.

Lilylane b1 web

Nu zijn grootmoeder onverwacht is gestorven toon Dani zich meer dan ooit gefascineerd door de grote levensvragen. Rebeka neemt haar zoontje mee in de auto en vertelt hem verhalen over geboren worden en sterven, verhalen die soms een magische twist krijgen. De tocht leidt naar het huis van Rebeka”s jeugd aan de rand van de stad waar een donker bos de overgang naar het Hongaarse platteland markeert; ook wil ze haar vader vinden, een man die al lang geleden uit het zicht van de familie is geraakt.

handheld camera

Fliegaufs zesde lange speelfilm is een fascinerende mix van droomachtige bespiegelingen over het leven en verslag van de symbiotische relatie tussen moeder en kind. Om dicht op de huid van zijn personages te zitten, maakte de regisseur (1974, Boedapest) gebruik van de handheld camera; op de geluidstrack vloeien achtergrondgeluiden, muziek en atmosferische geluiden ineen, net zoals er in de uitwisseling tussen moeder en zoon geen begrenzing is van fantasie en werkelijkheid.

Lily Lane ging vorig jaar in première op de Berlinale en was daarna op de grote internationale festivals te zien. Fliegaufs vorige film Just the Wind (Csak à szél) was ook in EYE te zien – Just the Wind won de Zilveren Beer van het Berlin International Film Festival 2012.

Details

Regisseur

Benedek Fliegauf

Productiejaar

2016

Productieland(en)

HU

Originele titel

Liliom övény

Lengte

91 min.

Taal

Hongaars

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP non-encrypted, DCP

0024604
still Lily Lane
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op