Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Lincoln06

Lincoln

Steven Spielberg / US, 2012

Daniel Day-Lewis won een Oscar voor zijn charismatische vertolking van Lincoln in dit verfijnde drama over de politieke machinaties rondom de afschaffing van de slavernij. Spielbergs ingetogen regie geeft een genuanceerd, veelzijdig beeld van de beroemde president. 

Ao1038444

Spielberg reconstrueert het reilen en zeilen achter de schermen tijdens de laatste vier maanden uit het leven van de Amerikaanse president Abraham Lincoln, die de slavernij wil afschaffen via een grondwetswijziging. Daniel Day-Lewis won een Oscar voor zijn magistrale vertolking van Lincoln en werd daarmee de eerste mannelijke acteur die driemaal een Oscar won voor een hoofdrol.

Dankzij de ingetogen regie van Spielberg wordt Lincoln een man van wie je gaat houden: een geslepen politicus die er niet voor terugschrikt zijn macht te gebruiken, maar ook een zachtaardige vader en een zeer geestige verhalenverteller. Spielberg maakt geen heilige van de legendarische president en prikt door de mythe heen. Zoals in veel van Spielbergs film is er ook ruime aandacht voor een vader-zoonrelatie. Toch is Lincoln geen doorsnee biopic maar eerder een verfijnd drama dat laat zien hoe het politieke systeem werkt.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Steven Spielberg

Productiejaar

2012

Productieland(en)

US

Originele titel

Lincoln

0

Drager

DCP - encrypted

Onderdeel van

Steven Spielberg

Eye presenteert 8 juli t/m 31 augustus 2016 een zomer lang een overzicht van het werk van de succesvolste regisseur aller tijden. Op het programma staan twintig gezichtsbepalende films uit Spielbergs rijke carrière.

Lees meer
campagnebeeld Steven Spielberg – Meesterverteller
Lincoln
Lincoln 1
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op