Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Dubblaja 1

Live stream: Dubblaja: Remixing Landscapes through Soundscapes

Dubblaja* is een remix van landschappen door middel van soundscapes. Op deze speciale live avond presenteren 3 onafhankelijke kunstenaarscollectieven, gecureerd door Salwa Foundation, live geluidsscores door middel van spoken word en digitale ruis, geïnspireerd op reisbeelden uit de Eye-collectie. Inclusief Q&A met elk van de collectieven.

1080x1795 trembling landscapes

Salwa is een platform voor met name Arabischtalige kunstenaars die nieuw zijn in Nederland en het culturele landschap diverser willen maken. Voor de voorstelling Dubblaja heeft The Salwa Foundation kunstenaarscollectieven uit de eigen gemeenschap uitgenodigd om geluids- en videoremixen te maken bij stille filmbeelden uit de Eye-collectie. Door deze tijdens live optredens te samplen en te hergebruiken, zetten ze vraagtekens bij de koloniale en stereotiepe verbeelding van het Midden-Oosten en de personages op het doek.

De fragmenten bestaan uit gerestaureerd beeldmateriaal uit het Midden-Oosten in het begin van de 20e eeuw. Deze reisbeelden geven een kijkje in het soort visuele etnografie dat in het tijdperk van kolonisatie gangbaar was. Toch zijn de beelden een uiterst belangrijk hulpmiddel om deze geschiedenis van representatie te begrijpen. Ze ontrafelen de machtsdynamiek die vandaag de dag nog steeds relevant is.

performances van

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Trembling Landscapes

Landschap is een beladen begrip in het Midden-Oosten.* Aan de ene kant speelt een heftige mix van nationale en natuurlijke grenzen, conflicten over grondstoffen en gebied en (koloniale) geschiedenis. Aan de andere kant is het een rijke bron voor identiteit, traditie, en verbeelding.

Lees meer
Ali Cherri, The Disquiet
Dubblaja 2
Dubblaja 4
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op