Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Los bando nl st 2 jpg sd high

Los bando

Christian Lo / NO, SE, 2018 / 94 min.

Het is een kans uit duizenden: pubers Axel en Grim, beste vrienden van jongs af aan, springen een gat in de lucht als ze worden uitgenodigd voor het Noorse Rock Kampioenschap. Zal hun band Los Bando een kans maken? Met de 9-jarige cellospeler Thilda en rallycoureur Martin springen ze in de bus…

Poster los bando eye filmmuseum

De tocht gaat van het zuiden naar het noordenste noorden van Noorwegen, waarbij het de vraag is of de twee vrienden, Thilda en chauffeur Martin op tijd zullen komen voor hun optreden op het nationale rockkampioenschap. Want op pad gaan is één ding, maar wat als je ouders en de politie dat geen goed idee vinden? “Dan doe ik mijn solo, en jij slaat op de drums”, zegt Axel tegen Grim. Maar wat Grim niet durft is Axel vertellen dat hij helemaal niet kán zingen.

roadmovie

Met Los Bando maakte regisseur Christian Lo een geestige en ontroerende roadmovie over twee jongens die ervan dromen beroemd te worden met hun eigen bandje. Lo geldt als een van de interessantste Scandinavische jeugdfilmers van dit moment; voor zijn eerdere films Rafiki (2009) en The Tough Guys (2013) ontving hij meerdere nominaties en prijzen van de internationale festivals.

Details

Regisseur

Christian Lo

Productiejaar

2018

Productieland(en)

NO, SE

Originele titel

Los bando

Lengte

94 min.

Taal

Nederlands

Ondertiteling

ZONDER

Drager

DCP

Los bando nl st 3 jpg sd high
Los bando nl st 1 jpg sd high
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op