Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Los versos del olvido eye filmmuseum01

Los versos del olvido

Alizera Khatami / FR, DE, CL, NL, 2017 / 92 min.

Los versos del olvido gaat over ‘de morele verplichting om ons het verleden te herinneren en ons te verzetten tegen de gewelddaad van het vergeten’, aldus regisseur Alireza Khatami De film biedt een krachtige metafoor voor de werking van het geheugen en vormt een poëtisch eerbetoon aan hen die strijden voor gerechtigheid voor het onbekende.

Poster los versos del olvido eye filmmuseum

Een bejaarde beheerder van een afgelegen mortuarium heeft een perfect geheugen voor alles behalve namen. Elke dag toont hij lijken aan mensen die op zoek zijn naar dierbaren.

Als er in een nabijgelegen stad een opstand uitbreekt en het leger het mortuarium binnenvalt om burgerslachtoffers te verbergen, ontdekt hij het lichaam van een onbekende jonge vrouw. Omdat dit herinneringen oproept aan een persoonlijk verlies, onderneemt hij een magische odyssee om haar een fatsoenlijk begrafenis te bezorgen.

over de maker

Alireza Khatami (1980, Iran) werkte in de film- en reclame-industrie van Iran en Maleisië en verhuisde later naar de Verenigde Staten, waar hij een kunstopleiding volgde. In zijn werk snijdt hij steeds vraagstukken rond herinneringen, taal en trauma”s aan.

Los versos del olvido (2017) is Khatami”s eerste lange speelfilm. De film won onder meer de Orizzonti Award voor beste scenario en de Fipresci-prijs van de internationale filmkritiek (Beste debuutfilm) tijdens het filmfestival van Venetië. [bron: IFFR]

Details

Regisseur

Alizera Khatami

Productiejaar

2017

Productieland(en)

FR, DE, CL, NL

Originele titel

Los versos del olvido

Lengte

92 min.

Taal

Spanish

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Los versos del olvido eye filmmuseum02
Los versos del olvido eye filmmuseum03
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op