Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Kôji Fukada / JP, FR, 2022 / 123 min.

De Japanse regisseur Kôji Fukada ontleende de titel van zijn nieuwe film, over de schok die de dood van een kind teweegbrengt, aan een dertig jaar oude popsong. Liefde als reddingsboei voor de fundamenteel eenzamen.

poster Love Life (Kôji Fukada, JP 2022)
Op het oog vormen Jiro, Taeko en de zesjarige Keita een doorsneegezin. Hun huisje aan de Japanse kust is klein maar knus, met Jiro's ouders bij de hand in een tegenoverliggend appartement. Maar wie beter kijkt ziet een complexere werkelijkheid. Zo nam Taeko haar kind mee uit een eerder huwelijk met de dove Koreaan Park. En Jiro's ouders kunnen moeilijk accepteren dat hun zoon samenleeft met een gescheiden moeder. Uitgerekend op de verjaardag van Jiro's vader gebeurt er een ongeluk waarbij Keita om het leven komt. Waarna ook diens biologische vader opduikt, om zijn rol in de tragedie op te eisen.

De verschuivingen die vervolgens binnen de onderlinge verhoudingen plaatsvinden, worden door regisseur Fukada op basis van zijn eigen scenario subtiel gearrangeerd. Een film over de vele gezichten van verdriet: stil, alles verterend of weggestopt. Van Fukada waren eerder in Nederland Harmonium (2017) en A Girl Missing (2020) te zien.

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes of violencePersons under 12 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Kôji Fukada

Productiejaar

2022

Productieland(en)

JP, FR

Originele titel

Rabu raifu

Lengte

123 min.

Taal

Japans, Koreaans

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Love Life (Kôji Fukada, JP 2022)
still Love Life (Kôji Fukada, JP 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op