Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Madres Paralelas (Pedro Almodóvar, ES 2021)

Madres paralelas

Bekijk trailer

Pedro Almodóvar / ES, FR, 2021 / 120 min.

De nieuwe film van Almodóvar gaat, in de woorden van de regisseur zelf, nu eens niet over 'zichzelf opofferende en heroïsche vrouwen', maar over 'zeer onvolmaakte moeders'. Zoals we van meesterstilist Almodóvar gewend zijn, steekt hij zijn aangrijpende drama daarentegen weer in een oogstrelende, zeer volmaakte verpakking.

poster Madres Paralelas (Pedro Almodóvar, ES 2021)

In een Madrileens ziekenhuis brengen twee vrouwen gelijktijdig een kind ter wereld. Janis (Penélope Cruz) is een succesvol fotografe die min of meer per ongeluk zwanger is geraakt. Dat laatste geldt ook voor de veel jongere Ana (Milena Smit).

Madres paralelas is vintage Almodóvar, een film waarin complexe vrouwelijke personages de toon zetten. Maar de regisseur laat het niet bij zijn premisse en vlecht een tweede verhaallijn met vaste hand door de eerste. Janis' familiegeschiedenis bevat een akelige episode in de Spaanse Burgeroorlog, met een overgrootvader die door de fascisten na zijn executie in een massagraf zou zijn gedumpt.

Het is een voor de meester van het melodrama ongewoon uitstapje naar een beladen historisch onderwerp, maar uiteindelijk is zijn film een ode aan de vrouw, jong en oud, moeder en grootmoeder, krachtig en kwetsbaar. Cruz zag haar rol bekroond met de prijs voor beste actrice op het filmfestival van Venetië.

Voorfilm

Voorafgaand aan Madres paralelas ziet u de Ultrakort-film Dooi (2') van Arthur van Merwijk. Wanneer het nieuwe jaar, in de vorm van een baldadig peutertje, arriveert in een winters bos, en de dooi inzet, probeert het oude jaar, in de vorm van een oude man van sneeuw en ijs, “zijn” woud te beschermen.

Details

Scenes from this movie may cause fearPersons under 9 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Pedro Almodóvar

Productiejaar

2021

Productieland(en)

ES, FR

Originele titel

Madres paralelas

Lengte

120 min.

Taal

Spanish

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Madres Paralelas (Pedro Almodóvar, ES 2021)
still Madres Paralelas (Pedro Almodóvar, ES 2021)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op