Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Magic4

Magic in the Moonlight

Woody Allen / US, 2014

Woody Allen laat zijn nieuwste romantische komedie aan de Franse Rivièra van de jaren twintig spelen. Voor de hoofdrollen koos hij Colin Firth en Emma Stone. Firth moet een mogelijke zwendel te ontmaskeren in Nice. Dat gaat niet zonder slag of stoot.

Magicposter

Voor zijn 44ste paukenslag keert Allen terug naar Frankrijk en de champagne-overgoten jaren twintig, toen rijke Amerikanen zich in het feestgedruis stortten van de ville lumière en luxe villa”s opkochten aan de zonovergoten Côte d”Azur.

In deze setting treffen Stanley Crawford (Firth) en Sophie Baker (Stone) elkaar. Stanley heeft opdracht de frauduleuze praktijken van helderziende Sophie te ontmaskeren. De jonge, aantrekkelijke vrouw heeft een rijke ondernemersfamilie uit Pittsburgh wijs gemaakt dat ze de geest van het overleden familiehoofd kan oproepen. Intussen is ze op weg om met zoon Brice in het huwelijk te treden. Aan Stanley – die zelf in de Londense theaters optreedt als de illusionist Wei Ling-soo – de taak om hier een stokje voor te steken.

Zoals gebruikelijk bij Allen dient het verhaaltje vooral als vehikel voor de confrontatie tussen begenadigde acteurs. De ontmoeting van tegengestelde personages (Firth de misantroop, Stone de charmant-komische verleidster) werd in de pers omschreven als “pure chemie”. Variety sprak van een “breezily entertaining 1920”s romance”.

“…betoverende nieuwe film…meesterillusionist… (**** Trouw)

“...opnieuw uitstekend in vorm... (**** NRC Handelsblad)

“…fijne film…zeer aangename film… (**** Noord Hollands Dagblad)

Details

Regisseur

Woody Allen

Productiejaar

2014

Productieland(en)

US

Originele titel

Magic in the Moonlight

0

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

Magic1 0
Magic5
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op