Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
IDFA 2023 Mambar Pierrette 1

Mambar Pierrette

Rosine Mbakam / BE, CM, 2023 / 93 min.

Mambar Pierrette heeft het druk, maar de naaister biedt klagende buurtbewoners altijd een luisterend oor. Zelf heeft ze ook problemen: permanent geldgebrek, een afwezige man, een zieke moeder. En dan heeft het noodlot nog niet toegeslagen.

poster IDFA 2023

Het begin van het nieuwe schooljaar betekent topdrukte voor coupeuse Mambar Pierette. Van ’s ochtends vroeg tot zonsondergang naait zij uniformpjes in haar houten hutje in een krottenwijk van de Kameroense stad Douala. Maar zij neemt toch altijd de tijd om de sores aan te horen van buurtbewoners en vriendinnen die komen aanwaaien.

Niet dat zij zelf geen zorgen heeft. Als moeder van drie kinderen met een echtgenoot die weigert bij te dragen aan het huishouden, leeft ze in permanente geldnood. Haar klanten proberen desalniettemin overal op af te dingen en de reparatie van haar stokoude naaimachine kost een vermogen. Maar dat zijn kleine ongemakken vergeleken met het ongeluk dat haar overkomt.

Strikt bezien is Mambar Pierrette een speelfilm. Maar regisseur Rosine Mbakam heeft een achtergrond als documentairemaker en filmt Pierrettes dagelijks leven alsof het haar zo overkomt. Dat de meeste acteurs geen professionals zijn die bovendien zichzelf spelen, versterkt het gevoel van authenticiteit. Dit drama is echt.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Rosine Mbakam

Productiejaar

2023

Productieland(en)

BE, CM

Lengte

93 min.

Taal

French

Ondertiteling

NONE

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2023

Documentaireliefhebbers kunnen donderdag 9 tot en met zondag 19 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 36ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2023
IDFA 2023 Mambar Pierrette 2
IDFA 2023 Mambar Pierrette 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op