Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Keep an Eye 2024 Catharina Vergeer

Mapping Traces

Keep an Eye 2024: Mapping Traces

Mapping Traces onderzoekt de heersende perceptie van het maritieme domein als overwegend mannelijk en masculien. Het wil de vraag stellen: hoe beïnvloeden onze opvattingen over gender het leven aan boord van een schip, en omgekeerd, hoe beïnvloedt het leven aan boord onze perceptie van gender?

poster Keep an Eye Filmacademie Festival 2024
Wat als we de grenzen van de perceptie vervagen? Welke kennis kunnen we daar vinden? Deze vragen worden onderzocht aan de hand van verborgen geschiedenissen, hedendaagse omstandigheden aan boord en speculatie over alternatieve verhalen. De opgedane inzichten werden vertaald naar een choreografie, die uiteindelijk resulteerde in een korte film, die momenteel in ontwikkeling is.

De zwart-witfilm, geschoten op 16mm, legt een groep mensen vast te midden van de branding, bewegend ten opzichte van hun omgeving en elkaar. Worden hun bewegingen gevormd door de omgeving, of bepalen ze hun eigen pad? Deze individuen belichamen de verborgen geschiedenis van de zee en de verhalen van hedendaagse zeevarenden.

Details

Productiejaar

2024

Lengte

45 min.

Voertaal

Engels

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Keep an Eye Filmacademie Festival 2024

Lichting 2024 van de Nederlandse Filmacademie studeert af tijdens de veertiende editie van het Keep an Eye Filmacademie Festival.

Lees meer
campagnebeeld Keep an Eye Filmacademie Festival 2024
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op