Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Maps3

Maps to the Stars

David Cronenberg / CA, 2014

De nieuwste film van David Cronenberg is een donkere satire over een Hollywood-dynastie. Tot de leden behoren onder meer een succesvolle coach en zijn vrouw, die de carrière begeleidt van hun acterende zoontje en pyromane dochter. De vader begeleidt een actrice die visioenen heeft van haar overleden moeder. Met Julianne Moore, John Cusack, Mia Wasikowska en Robert Pattinson.

Poster Maps to the Stars

De nieuwste Cronenberg, die in het competitieprogramma van Cannes draaide, volgt de familie Weiss, een archetypische disfunctionele Hollywood-dynastie. Vader Sanford is een coach die een fortuin heeft gemaakt met zijn zelfhulphandleidingen, moeder Christina begeleidt de carrière van hun dertienjarige zoon Benjie, een kindster. Hij is net ontslagen uit de verslavingskliniek, terwijl zus Agatha een onverwacht bezoek brengt nadat ze onlangs is vrijgelaten uit een sanatorium, waar ze werd behandeld voor pyromanie. Een van Sanfords klanten is Havana, een actrice die ervan droomt om een remake te maken van de film die in de jaren zestig van haar moeder een ster maakte. De moeder bezoekt Havana 's nachts in visioenen.

De première van Maps to the Stars is onderdeel van het filmprogramma bij David Cronenberg – The Exhibition. De tentoonstelling is tot en met 14 september te zien in EYE.

Details

Regisseur

David Cronenberg

Productiejaar

2014

Productieland(en)

CA

Originele titel

Maps to the Stars

0

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

Maps to the Stars (Cronenberg)
Maps to the Stars (Cronenberg)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op