Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Marriage story noah baumbach 6

Marriage Story

Noah Baumbach / US, 2019 / 136 min.

‘Baumbachs beste tot nu toe’, juichte vakblad Hollywood Reporter over de tweede speelfilm die de regisseur voor streamingdienst Netflix maakte. Adam Driver en Scarlett Johansson geven intense lading aan het verhaal van een stel-in-scheiding. Hij blijft achter in New York, zij vertrekt met het 8-jarige zoontje naar Los Angeles. Sterke bijrollen van Laura Dern, Ray Liotta en Alan Alda.

Poster marriage story noah baumbach

Nu meer dan een derde van alle gesloten huwelijken in de westerse wereld sneuvelt, lijkt de split-up van het hippe theaterechtpaar Charlie (Driver) en Nicole (Johansson) niet ongewoon. Hoe dramatisch echter een scheiding kan uitpakken, zeker als er jonge kinderen in het spel zijn, toont Noah Baumbach in zijn nieuwste speelfilm (Gouden Leeuw-competitie filmfestival Venetië).

kleerscheuren

Marriage Story is Baumbachs tweede film voor Netflix na The Meyerowitz Stories (2017). Voor zijn vertelling over een echtpaar dat uit elkaar groeit, harmonieus uit elkaar probeert te gaan en toch kleerscheuren oploopt, putte hij onder meer uit de ervaringen van vrienden en spelers.

welwillende ex-geliefden

Eerder al onderzocht Baumbach wat de effecten zijn van een scheiding in het tragikomische The Squid and the Whale (2005). Deze keer zoomt hij niet alleen in op de al te menselijke frustraties van alle betrokkenen, hij laat ook zien hoe snoeiharde voogdijadvocaten – gespeeld door Laura Dern en Ray Liotta – welwillende ex-geliefden tegen elkaar op weten te zetten.

Marriage Story is naast vertoning op Netflix te zien in een beperkt aantal filmtheaters. Eye vertoont Marriage Story exclusief voor Nederland op 35mm.

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul languageScenes from this movie may cause fear

Regisseur

Noah Baumbach

Productiejaar

2019

Productieland(en)

US

Originele titel

Marriage Story

Lengte

136 min.

Taal

English

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP, 35mm

Marriage story noah baumbach 2
Marriage story noah baumbach 8
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op