Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Researchlabs 2021 Master Institute of Visual Cultures

Master Institute of Visual Cultures: The future is...

Studenten van het Master Institute of Visual Cultures benaderden het onderwerp 'de toekomst' allemaal op hun eigen manier – zeer uiteenlopend, en dat is niet zo vreemd.

Poster Researchlabs 2021 Master Institute of Visual Cultures

De toekomst is...

Tastbaar. Nou, laten we hem tastbaar maken. De toekomst is immers niet langer iets dat uiteindelijk zal gebeuren, maar eerder iets dat we moeten aanpakken, misschien zelfs flink onder handen moeten nemen. We zijn nu op een punt aanbeland waarop we tot de conclusie kunnen komen dat wat we in de afgelopen decennia progressie hebben genoemd, niet noodzakelijk positief is voor iedereen en zeker niet inclusief. Het is tijd om na te denken over artistieke verantwoordelijkheid.

De toekomst is...

Nu. Verbonden met de toekomst is de ervaring van tijd. Inherent aan het denken over de toekomst is een reflectieve houding ten opzichte van het heden en verleden. De toekomst lokaliseren kan echter nog een moeilijke opgave blijken – ze lijkt abstract en ver weg. Maar als je het idee van een onbereikbare, onvoorstelbare en onduidelijke toekomst loslaat, kom je uit bij een andere mogelijkheid: een verhaal dat nu al verteld kan worden.

De toekomst ben...

Ik. We zijn allemaal min of meer in staat om de problemen waar wij voor staan te benoemen – maar de vraag is: wat volgt daarna? Het is tijd om een beginpunt te zoeken. Laten we dan dit lichaam nemen, dit Zelf. Dat is een ding dat zeker is: elke toekomstige ervaring, ervaring van de toekomst zal gebonden zijn aan dit ene ding dat we met ons meenemen – onszelf. Zie de toekomst onder ogen, zie jezelf onder ogen.

Er zijn beperkt aantal kaarten beschikbaar. Voor wie geen kaartje heeft kunnen bemachtigen is er door de studenten een stream van de videowerken georganiseerd op zondag 13 juni om 20.00, te zien via deze link: https://berendinevenemans.com/livestream

Dit is onderdeel van

Details

This movie is suitable for all ages

Productiejaar

2021

Lengte

65 min.

Voertaal

Engels

Onderdeel van

Research Labs

In 2012 bescheiden begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks eendagsfestival: Eye Research Labs viert zijn tienjarig bestaan.

Lees meer
campagnebeeld Research Labs 2022 (VRAcademy)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op