Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Shirley visions of reality still 1 0 0

Masterclass Gustav Deutsch: VISIONS OF REALITY an Associative Image Atlas

Gustav Deutsch en art-director Hanna Schimek zijn in EYE om de première bij te wonen van Shirley - Visions of Reality, Deutsch' eerste speelfilm. Deutsch en Schimek praten over de relatie tussen de installatie VISIONS OF REALITY an Associative Image Atlas en de speelfilm.

Shirleyvisionsposter 0

Gustav Deutsch is een goede bekende van het filmmuseum. Voor zijn eerdere foundfootageproducties – Welt Spiegel Kino (2005) en Film ist (1998) – puttte de Oostenrijkse filmmaker rijkelijk uit de EYE-collectie. Ook bracht EYE het werk van Deutsch in de landelijke theaters.

In zijn foundfootagewerken gunt Deutsch het publiek een blik in de filmgeschiedenis, die hij volgens eigen wetten herschikt. Ook in Shirley - Visions of Reality, zijn eerste speelfilm, herziet de Deutsch de werkelijkheid. In dit geval vertelt hij zijn verhaal over dertig jaar roerige moderne Amerikaanse geschiedenis via acteurs en het werk van de beroemde schilder Edward Hopper.

Met Hannah Schimek, art-director van de film, praat hij over de installatie VISIONS OF REALITY an Associative Image Atlas, die verbonden is met de speelfilm. In deze “beeldbank” is de ontstaansgeschiedenis van het personage Shirley te volgen, dat gebaseerd is op de schilderijen van Hopper.

De installatie – een visueel essay over de verbeelding van de werkelijkheid in kunst – is vanaf 27 mei te zien in de foyer van EYE.

korting voor masterclassbezoekers

Aansluitend op de masterclass draait Shirley - Visions of Reality in Cinema 2 (21.15). Wie een kaartje heeft voor de masterclass kan gebruik maken van de double-krijgbillkorting: bezoek aan masterclass én speelfilm voor 16 euro. Let op: de korting geldt alleen aan de kassa, niet bij online aankoop.

Details

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op