Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
River of fundament

Matthew Barney: River of Fundament

Beeldend kunstenaar Matthew Barney en componist Jonathan Bepler sloegen de handen ineen voor hun radicale interpretatie van Norman Mailers roman Ancient Evenings uit 1983. Het resultaat is River of Fundament, een opwindende mix van verhalende cinema, opera en gefilmde performance.

River of fundament9

Met zijn vaste componist Jonathan Bepler maakte Barney een epische vertelling, zowel in omvang als complexiteit. In een wonderlijke combinatie van film, beeldhouwkunst en opera reconstrueerden Barney en Bepler Mailers roman Ancient Evenings – een monumentaal werk van 700 pagina”s, waarin Egyptische mythologie verweven raakt met het Amerika van de jaren zeventig. Barney en Bepler brachten Mailers veelbesproken spirituele meditatie over seks, de dood en de Amerikaanse auto-industrie over naar het doek. Het resultaat is fascinerend: iets meer dan zes uur houden de twee de kijker gevangen in een groots opgezette, multidimensionale ervaring.

De zes uur durende voorstelling, onderdeel van het Holland Festival, is in Nederland exclusief te zien in EYE. Jonathan Bepler woont de voorstelling van 23 juni zelf bij en introduceert de film in een interview met Ann Demeester, directeur van het Frans Hals Museum.

Details

River of fundament 01 c hugo glendinning 0
River of fundament 01 c hugo glendinning
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op