Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Medusa Deluxe (Tom Hardiman, GB 2022)

Medusa Deluxe

Bekijk trailer

Thomas Hardiman / GB, 2022 / 101 min.

Bij een kapperswedstrijd staan de deelnemers elkaar naar het leven – letterlijk, want één van hen wordt dood aangetroffen. Het speelfilmdebuut van de jonge Brit Thomas Hardiman is een hilarische satire op de fashionwereld en murder mystery ineen.

poster Medusa Deluxe (Tom Hardiman, GB 2022)
Modellen, kappers, juryleden: ze cirkelen om elkaar tijdens een regionale kapperswedstrijd en overtroeven elkaar in steken onder water, blinde eerzucht en afgunst. De haarstylisten, bevrijd van de verplichting alledaags haar in alledaagse modellen te fatsoeneren, leven zich uit in de extravagantste kapsels denkbaar, waarvoor de omschrijving ‘haarkunst’ wellicht nog aan de zuinige kant is.

Alle hectiek en bewijsdrift komt – tijdelijk – tot stilstand wanneer een van de deelnemers dood wordt gevonden in een kleedkamer. De onvermijdelijke vraag van de murder mystery dient zich aan: wie heeft het gedaan?

Sociale functie

Medusa Deluxe is het speelfilmdebuut van de jonge Britse regisseur Thomas Hardiman, die opgroeide in de kapperszaak van zijn moeder. Hardiman is gefascineerd door de sociale functie van de kapperszaak (“het is de enige plek waar Britten uit verschillende klassen met elkaar in gesprek raken”) en het comedygehalte van de whodunnit.

Haarlak, stoom, roddels, achterdocht en moordende competitie, samen vormen ze de ingrediënten van een komediethriller vol gevatte dialogen – een portret van hedendaags Groot-Britannïe, ogenschijnlijk in een ononderbroken take gefilmd door cameraman Robbie Ryan.

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Thomas Hardiman

Productiejaar

2022

Productieland(en)

GB

Originele titel

Medusa Deluxe

Lengte

101 min.

Taal

English

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Medusa Deluxe (Tom Hardiman, GB 2022)
still Medusa Deluxe (Tom Hardiman, GB 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op