Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Stefanie Kolk / NL, 2023 / 96 min.

Stefanie Kolks speelfilmdebuut is een gevoelig, krachtig verhaal over Robin en Jonas, die het het trauma van een doodgeboren kind verwerken. Robin blijft onverzettelijk kolven en zet de flesjes moedermelk in de ijskast – de band tussen moeder en kind blijkt onverbrekelijk.

poster Melk (Stefanie Kolk, NL 2023)
De schok is groot: Robin en Jonas krijgen een doodgeboren kind. Verslagen keren ze terug naar huis. Maar even later veert Robin op; haar melkproductie komt op gang en ze besluit te gaan kolven. De melk verzamelt ze in de ijskast, die zich langzaam vul met tientallen flesjes. Ondertussen denkt Robin na over de bestemming van de melk, iets dat zich niet eenvoudig laat realiseren.

Stefanie Kolk raakte geïntrigeerd door het idee van een vrouw die niet meegaat in gebruikelijke patronen. Robin probeert niet de op gang gekomen melkproductie te stoppen, maar ziet het kolven als onderdeel van een rouwproces – de band tussen moeder en kind wordt manifest in de moedermelk. Kolk in de Filmkrant: “Wat als iemand niet stopt met kolven en een nieuw huis probeert te vinden voor de melk?”

Helend

Tegelijkertijd is Melk een portret van een stel dat een wreed verlies probeert te verwerken; woorden zijn daarin niet altijd behulpzaam. Er simpelweg voor elkaar zijn zonder in therapeutische gesprekken te verzanden, blijkt soms afdoende. Ook deelnemen aan een wandelgroep die zwijgt tijdens het lopen kan helend werken.

Voor haar eerste speelfilm werkte Stefanie Kolk – eerder regisseerde ze een aantal korte films die voor de festivals werden geselecteerd - zowel met amateurs als professionele acteurs. De hoofdrol wordt vertolkt door Frieda Barnhard, cameraman Emo Weenhoff koos voor een stijl die zowel de emoties invoelbaar maakt als ingehouden is.

Details

This movie is suitable for all ages

Regisseur

Stefanie Kolk

Productiejaar

2023

Productieland(en)

NL

Originele titel

Melk

Lengte

96 min.

Taal

Nederlands

Ondertiteling

ZONDER of ENG

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch, Subcatch

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Melk (Stefanie Kolk, NL 2023)
still Melk (Stefanie Kolk, NL 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op