Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Merkel

Merkel

Eva Weber / GB, DK, DE, 2022 / 97 min.

Dankzij een uniek palet aan kennis en ervaringen, was Angela Merkel zestien jaar lang de oersterke en invloedrijke bondskanselier van Duitsland. Merkel blikt terug op haar jeugd en carrière met levendig archiefmateriaal en een scala aan interviews.

poster IDFA 2022

Vier Amerikaanse presidenten, een omvangrijke vluchtelingencrisis en een problematische verhouding tussen Duitsland en Rusland: Angela Merkel hield zich constant staande op het wereldtoneel, als een van de langstzittende bondskanseliers ooit. Merkel blikt terug op haar werk én op de jonge jaren die haar vormden.

Na een benauwende jeugd achter de Berlijnse Muur, waarbij ze altijd moest vrezen voor de Stasi, omarmde Merkel met veel succes de natuurkunde. Dat bracht haar een uniek palet aan kennis en ervaringen, dat zijn vruchten afwierp toen de wetenschapper zich in politiek begaf. Vanaf 2005 groeide ze uit tot een standvastige bondskanselier en anker voor Europa. Een vrouw binnen een mannenbolwerk, die goed snapte hoe ze met de haantjes in de politiek om moest gaan. Tegenstanders bleven haar intussen steeds weer onderschatten.

Haar kracht wordt in deze documentaire onderschreven door politici als Tony Blair en Hillary Clinton, en door journalisten die Merkel op de voet volgden. Via oude interviews komt Merkel daarnaast regelmatig zelf aan het woord. Niet alleen als volhardende diplomaat, maar ook als openhartige vrouw met gevoel voor humor.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Eva Weber

Productiejaar

2022

Productieland(en)

GB, DK, DE

Lengte

97 min.

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2022

Documentaireliefhebbers kunnen woensdag 9 tot en met zondag 20 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 35ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye en Tuschinski.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op