Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Mi vida norbert ter hall 1

Mi vida

Norbert ter Hall / NL, 2019 / 87 min.

Roos Ouwehand schreef speciaal voor Loes Luca een scenario over de pas gepensioneerde Schiedamse kapster Lou. Lou gaat naar Spanje voor een taalcursus. Zal ze er gaan wonen? Of toch in Nederland voor de kleinkinderen zorgen? Regisseur Norbert ter Hall maakte een lichtvoetige vertelling over dromen en verlangens in een eigentijdse ‘coming-of-older-age'-film. 

Poster mi vida

De Schiedamse Lou (Loes Luca) heeft haar hele leven hard gewerkt en gezorgd voor anderen. Nu is ze drieënzestig en besluit ze naar Spanje te vertrekken om een taalcursus te gaan volgen en na te denken over wat ze gaat doen met de rest van haar leven.

drastisch omgooien

In Andalusië sluit ze vriendschap met haar bijzondere docente Andrea en laait haar oude droom om naar Spanje te verhuizen in volle hevigheid op. Maar net als Lou de moed heeft verzameld om haar leven nog één keer drastisch om te gooien, stuit ze op grote tegenstand van haar volwassen kinderen.

Roos Ouwehand schreef voor Loes Luca en haar Spaanse tegenspeelster Elvira Minguez een op maat gesneden script over dromen en verlangens van 60-plussers.

misverstand

Regisseur Norbert ter Hall (&ME, De belofte van Pisa, A”dam-E.V.A.) omschrijft zijn derde speelfilm als een “coming-of-older-age”-film. “Het idee dat “coming of age” iets éénmaligs is dat de grens tussen puberteit en volwassenheid markeert, is een misverstand. elke overgang van de ene levensfase naar de andere moet bevochten worden en komt met nieuwe ontdekkingen en inzichten.”

Details

Regisseur

Norbert ter Hall

Productiejaar

2019

Productieland(en)

NL

Originele titel

Mi vida

Lengte

87 min.

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch

Mi vida norbert ter hall 11
Mi vida norbert ter hall 5
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op