Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still uit Mid90s (Jonah Hill, US 2018)

Mid90s

Jonah Hill / US, 2018 / 85 min.

Ook acteurs maken wel eens films. Jonah Hill (The Wolf of Wall Street) verraste met zijn portret van de 13-jarige Stevie die aansluiting vindt bij een iets oudere troep skaters in het Los Angeles van de midden jaren 90. Hill draaide zijn debuut op 16mm.

poster Mid90s (Jonah Hill, US 2018)

Stevie verkast regelmatig naar buiten, de straat op, als zijn oudere broer Ian hem weer ’s op de huid zit. Daar ziet hij een troep iets oudere pubers rondhangen, blowend, drinkend en slap ouwehoerend. Het zijn skatejongeren: als ze niet blowen, drinken of slappe grappen maken, sjezen ze op hun boards door de straten van LA, de haren wapperend in de wind.

Voor zijn speelfilmdebuut putte Hill uit eigen Californische jeugdervaringen; met Mid90s maakte hij een warm, ontroerend portret van een dertienjarig opdondertje dat zich een identiteit probeert aan te meten en met vallen en opstaan een plek verwerft in de rauw-tegendraadse, maar ook toffe skatesubcultuur.

Hill, vooral bekend als de hilarische sidekick van Leonardo di Caprio in The Wolf of Wall Street, draaide de film op 16mm-formaat. Met Cypress Hill ('When the Shit Goes Down'), Pixies, Bad Brains en Nirvana op de geluidsband is Mid90s ook een muzikale ode aan een tijdperk.

Vertoning in het Badlands-programma, waarin opkomend filmtalent inspirerende debuutfilms kiest.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceThis movie contains foul languageThis movie contains scenes of explicit discriminationThis movie contains scenes with alcohol and/or drug use

Regisseur

Jonah Hill

Productiejaar

2018

Productieland(en)

US

Originele titel

Mid90s

Lengte

85 min.

Drager

DCP

Onderdeel van

Badlands

Aanstormend filmtalent in Eye, een nieuwe generatie laat van zich horen. Tijdens de Badlands-avonden krijgt nieuw Nederlands filmtalent volop de kans zich te presenteren met debuutfilms, gesprekken en keuzefilms van makers die hen inspireren. De avonden zijn samengesteld door gastcuratoren Lemuël de Graav, Xiang Yu Yeung en Eye-programmeur Ronald Simons.

Lees meer
campagnebeeld Badlands horizontaal
still uit Mid90s (Jonah Hill, US 2018)
still uit Mid90s (Jonah Hill, US 2018)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op