Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Mijn moeder is een Gorilla

Mijn moeder is een gorilla

Bekijk trailer

Linda Hambäck / SE, 2021 / 74 min.

Grappige en ontroerende animatiefilm waarin Jonna wordt geadopteerd door... een gorilla. Zo’n verrassend stel wekt natuurlijk argwaan bij de nette burgers van het stadje, en Jonna dreigt haar nieuwe mama al snel weer kwijt te raken. Maar Jonna en Gorilla geven zich niet zomaar gewonnen.

poster Mijn moeder is een Gorilla

Al zolang ze zich kan herinneren woont de Zweedse Jonna in een weeshuis, wachtend op de dag dat ze zal worden geadopteerd. Iedereen is blij en vol verwachting als er tijdens de 'open dag' van het weeshuis een oude auto het terrein oprijdt. Wanneer daar een stevige Gorilla uitstapt schrikt iedereen zich te pletter!

Toch lijkt er direct een klik te zijn tussen Jonna en de Gorilla en de adoptiepapieren kunnen worden getekend. Natuurlijk is het wel even wennen aan zo’n Apenmoeder, maar al snel zijn de twee de beste maatjes en genieten ze volop van elkaars talenten en het feit dat ze zo verschillend zijn. Maar net als alles op rolletjes loopt, gooit de burgemeester roet in het eten en dreigt de adoptie ongedaan te maken. Mijn moeder is een gorilla is de verfilming van het geliefde boek van Frida Nilsson.

Voorfilm

Vooraf: Tekkol (Jorn Leeuwerink, Nederland 2016). Een hond helpt een kip en haar kuikens met het oversteken van de rivier, maar dan laat hij allerlei dieren over zich heen lopen.

Details

Regisseur

Linda Hambäck

Productiejaar

2021

Productieland(en)

SE

Originele titel

Apstjärnan

Lengte

74 min.

Taal

Dutch

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Mijn moeder is een Gorilla
still Mijn moeder is een Gorilla

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op