Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Mijn Vader is een Saucisse

Mijn vader is een saucisse

Bekijk trailer

Anouk Fortunier / BE, 2021 / 84 min.

Zoë (12) is beste maatjes met haar vader. Wanneer hij in een bevlieging zijn baan van bankier opgeeft en besluit professioneel acteur te worden, komt het tot een ruzie tussen haar ouders. Zoë heeft als enige vertrouwen in het plan van haar vader en wil hem dan ook helpen zijn doel te bereiken.

Poster mijn vader is een saucisse

Wanneer Paul (Johan Heldenbergh) besluit om zijn saaie maar betrouwbare kantoorbaan als bankier op te geven, valt dit bij zijn kinderen niet in goede aarde. Hun vader wil namelijk zijn droom najagen en acteur worden. Is het een burn-out? Een midlifecrisis? Wanneer zijn ambitieuze vrouw Véronique (Hilde De Baerdemaeker) thuiskomt van een zoveelste zakenreis en het nieuws te horen krijgt, is het hek helemaal van de dam.

De Schutijzers zijn een prettig gestoord gezin, maar dit gaat een paar bruggen te ver. Volgens Véronique moet en zal Paul snel weer bij zinnen komen. Pauls jongste dochter Zoë gelooft echter als enige in haar vader. Ze moedigt hem aan en duikt samen met hem het avontuur in.

Wat op het eerste zicht een belachelijk plan lijkt, dat gedoemd is om te mislukken en de hele familie Schutijzer in de problemen dreigt te brengen, wordt uiteindelijk een grappige, spannende en ontroerende reis die het hele gezin wakker schudt en doet openbloeien. Mijn vader is een saucisse is een feelgood komedie over dromen najagen en de moed die daarvoor nodig is.

Voorfilm

Vooraf: The First Step (David Noblet, Belgie 2016, 3'). Terwijl zijn moeder boodschappen doet, moet Bambi in de auto wachten. Ook Anaïs wacht, in de auto ernaast. Ze worden beste vrienden en beleven samen de wildste avonturen. Ze verkleden zich met spullen die ze in de auto vinden en beleven samen de wildste avonturen, zonder een woord te zeggen of hun auto’s te verlaten.

Details

This movie is suitable for all agesThis movie contains foul language

Regisseur

Anouk Fortunier

Productiejaar

2021

Productieland(en)

BE

Originele titel

Mijn vader is een saucisse

Lengte

84 min.

Taal

Vlaams

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Mijn Vader is een Saucisse
still Mijn Vader is een Saucisse

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op