Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Alaska (Mike van Diem, NL 1989)

Mike van Diem - Alaska + commercials

Bij de première van De surprise vertoont EYE ouder werk van regisseur Mike van Diem, die zich na zijn Oscarbekroonde speelfilmdebuut Karakter (1997) tot veelgevraagd commercialregisseur ontwikkelde. Te zien zijn Van Diems afstudeerfilm Alaska – onlangs door EYE gerestaureerd – en enkele spraakmakende commercials voor o.a. Grolsch en de ANWB.

poster Alaska (Mike van Diem, NL 1989)

Regisseur Mike van Diem is aanwezig bij de voorstelling.

In 1989 studeerde Van Diem af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie met de eindexamenfilm Alaska , een psychologische thriller. De jonge filmer koos voor een complexe verhaallijn vanuit drie perspectieven en wist voor de hoofdrollen onder andere Coen van Vrijberghe de Coningh en Willem Nijholt te strikken. De film won een Gouden Kalf en een jaar later in Los Angeles de “Student Academy Award”.

Van Diem (1959) ontwikkelde zich na zijn met een Oscar bekroonde speelfilmdebuut Karakter (1997) tot succesvol commercialregisseur. Speciaal voor EYE maakte hij een selectie van zijn meest spraakmakende bioscoop- en tv-commercials: X-Ray Eyes (IDFA), Stranded (IDFA), John Smith, Bill Gates (Monsterboard), Pianist (Grolsch),Turkije (ANWB), Once Upon a Time in Iran (Wanadoo), Discriminatie (minsiterie van Binnenlandse Zaken), Weer Frans (Randstad) en Aardrijkskunde (KPN Mobile).

Alaska werd enkele jaren geleden gerestaureerd door EYE en is nu te zien in een nieuwe 35mm-kopie.

Met dank aan 25FPS Commercial Production.

Details

still Alaska (Mike van Diem, NL 1989)
still Alaska (Mike van Diem, NL 1989)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op