Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Nico van den Brink / NL, 2022 / 99 min.

Een meisje aan de rand van een veenmoeras volgt het spoor van een mysterieuze, kwade en bovennatuurlijke entiteit die zich in het veengebied schuilhoudt. Debuterend filmmaker Nico van den Brink maakte met deze horrorfilm, opgenomen in Drenthe, zijn opvallende debuut. 

poster Moloch (Nico van den Brink, NL 2022)

De jonge Betriek woont aan de rand van het veenmoeras. Als Betriek en haar familie op een avond worden aangevallen door een onbekende man, gaat ze op zoek naar een verklaring. Hoe dieper ze graaft, hoe meer ze ervan overtuigd raakt dat er op haar wordt gejaagd door een mysterieuze entiteit.

Moloch is het regiedebuut van Nico van den Brink, die dankzij een reeks veelgeprezen korte genrefilms bekendheid verwierf in het internationale festivalcircuit. Naast de regie is hij samen met Daan Bakker ook verantwoordelijk voor het scenario.

Van den Brink zei tegen RTV Drenthe: "Met Moloch wil ik het bioscooppubliek de stuipen op het lijf jagen. Het is een eng verhaal met een bizar randje. Dat we de film draaien in het gebied waar daadwerkelijk veenlijken zijn gevonden, maakt het extra creepy." Voor de cast strikte hij Alexandre Willaume, Anneke Blok, Fred Goessens, Jack Wouterse, Markoesa Hamer en Sallie Harmsen.

Voorfilm

Voorafgaand aan Moloch zie je de korte film A Stranger from the Past (5') van Jan Verdijk uit 2020 over een automonteur die nietsvermoedend een motorkap opent, en iets aantreft dat hem hem de schrik van zijn leven bezorgt.

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes of violenceThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Nico van den Brink

Productiejaar

2022

Productieland(en)

NL

Originele titel

Moloch

Lengte

99 min.

Taal

Nederlands, Engels

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch, Subcatch

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Moloch (Nico van den Brink, NL 2022)
still Moloch (Nico van den Brink, NL 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op