Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Mon oncle1 0

Mon oncle

Jacques Tati / FR, IT, 1958 / 116 min.

Het 60-jarig bestaan van Jacques Tati’s film Mon oncle wordt in de herfstvakantie gevierd met een nieuw prentenboek van Yvonne Jagtenberg, Mijn wonderlijke oom, en de filmvertoning van Mon oncle.

Mon oncle jacques tati

Kinderboekenauteur en Zilveren Penseel-winnaar Yvonne Jagtenberg brengt een ode aan filmmaker Jacques Tati met haar boek over Mon oncle, het alter-ego van Tati. Met Mijn wonderlijke oom en de filmvertoning van Mon oncle (1958) in Eye brengt Jagtenberg het werk van Tati bij een jong publiek onder de aandacht. Op 20 oktober is Yvonne Jagtenberg bij de eerste voorstelling van Mon oncle.

prettig gestoorde oom

De kleine Gérard woont in een hypermodern, kil huis waar humor en kattenkwaad niet getolereerd lijkt te worden. Zijn prettig gestoorde oom brengt daar verandering in. Zijn fantasie en verwondering zijn een voorbeeld voor zijn neefje. De oom verliest zich in het spel en het gevecht met de dingen. De vraag is wie past er nu eigenlijk op wie?

moderne leven

In Mon oncle neemt Tati vol verve de moderniteit op de hak. Zijn milde verontwaardiging over de twintigste-eeuwse arbeidsmoraal en de steriliteit van het moderne leven neemt verwoestende vormen aan wanneer hij monsieur Hulot als fabrieksarbeider zijn entree laat maken in de villa van Gérard. Mon oncle was Tati”s eerste kleurenfilm en won de Oscar voor beste buitenlandse film.

20 oktober met inleiding door Yvonne Jagtenberg.

Details

Regisseur

Jacques Tati

Productiejaar

1958

Productieland(en)

FR, IT

Originele titel

Mon oncle

Lengte

116 min.

Taal

Frans

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

Mon oncle42
Mon oncle1
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op