Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Monos eye filmmuseum 1

Monos

Alejandro Landes / AR, NL, DE, SE, 2019 / 102 min.

Tienerguerrillastrijders aan de drank en de paddo’s in een briljant oorlogssprookje dat Heart of Darkness combineert met Lord of the Flies. Regisseur Alejandro Landes maakte een ambigu verhaal over gijzelaar en gijzelnemers waarin iedereen wordt uitgespeeld. De fotografie is van de Nederlandse cameraman Jasper Wolf, de score van Mica Levi. De film was eerder dit jaar te zien als openingsfilm van het Imagine Filmfestival. 

Poster monos eye filmmuseum

Een groep tienerguerrillastrijders in de bergen van de Amazone bewaakt een Amerikaanse gijzelaar en een koe die Shakira heet. Ze brengen het grootste deel van hun tijd door met drinken, feesten en met hun wapens spelen. Terwijl de kinderen wachten op nieuws van hun bevelhebbers spelen de hormonen op en stijgt de seksuele spanning.

hallucinatoir

De tieners maken deel uit van The Organization en luisteren naar namen als Rambo, Bigfoot, Wolf en Dog. Wat de precieze inhoud is van hun missie blijft vaag, want regisseur Alejandro Landes is niet geïnteresseerd in een politiek verhaal over kindsoldaten. Hij kiest een allegorische en soms mythische aanpak, en verpakt zijn verhaal als hallucinatoire jungle-actiethriller.

De adembenemende fotografie is van de Nederlandse cameraman Jasper Wolf; electromuzikant Mica Levi (Under the Skin) onderstreept de oplopende spanning met een compacte, percussierijke score. [bron: Imagine]

Eye distribueerde de vorige film van regisseur Landes: Porfirio.

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceThis movie contains foul language

Regisseur

Alejandro Landes

Productiejaar

2019

Productieland(en)

AR, NL, DE, SE

Originele titel

Monos

Lengte

102 min.

Taal

English, Spanish

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Monos eye filmmuseum 2
Monos eye filmmuseum 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op