Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Moonstruck (Norman Jewison, US 1987)

Moonstruck

Norman Jewison / US, 1987 / 102 min.

Meesterlijke romantische komedie won Oscars voor Olympia Dukakis en Cher. Loretta wordt halsoverkop verliefd op de broer van haar verloofde (Nicolas Cage in een van zijn vroege rollen). In Memoriam Norman Jewison, die onlangs op 97-jarige leeftijd overleed.

poster Moonstruck (Norman Jewison, US 1987)
Eye-filmprogrammeur Ronald Simons beschouwt Moonstruck als de beste romantische komedie aller tijden. Volgens Simons is Moonstruck "een essentiële film, die qua populariteit helaas veel te lijden heeft gehad van een door velen gedeelde haat voor hoofdrolspeelster Cher. Onterecht is hiervoor een eufemisme, want als actrice heeft Cher minimaal vier fantastische rollen neergezet. Naast Moonstruck steelt ze ook de show in Come Back to the 5 & Dime Jimmy Dean, Jimmy Dean (1982), The Witches of Eastwick (1987) en Mermaids (1990). Een Oscar won Cher voor haar rol in Norman Jewisons Moonstruck, een hartveroverend familieportret van de Italiaans-Amerikaanse families Castorini en Cammareri in het New York van de jaren tachtig."

Norman Jewison (Toronto, 1926 – Los Angeles, 2024) werd drie keer genomineerd voor een Oscar voor beste regisseur, voor In the Heat of the Night (1967), Fiddler on the Roof (1971) en Moonstruck (1987). Daarnaast maakte hij klassiekers als The Cincinnati Kid (1965), The Thomas Crown Affair (1968), Jesus Christ Superstar (1973) en The Hurricane (1999). Op 20 januari 2024 overleed hij op 97-jarige leeftijd.

Vertoning op 35mm uit de Eye-collectie.

Dit is onderdeel van

Details

This movie is suitable for all ages

Regisseur

Norman Jewison

Productiejaar

1987

Productieland(en)

US

Originele titel

Moonstruck

Lengte

102 min.

Taal

English

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Eye Classics

Klassiekers te over in de Eye-collectie. En we vertonen ze regelmatig, in allerlei programma’s. Met de nieuwe serie Eye Classics haalt Eye de filmgeschiedenis nog dichterbij. Wekelijks draaien we drie klassiekers uit de collectie onder één herkenbare noemer: Eye Classics.

Lees meer
campagnebeeld Eye Classics
still Moonstruck (Norman Jewison, US 1987)
still Moonstruck (Norman Jewison, US 1987)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op