Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Moviezone talent day 2015 fotocredit francoise bolechowski 5 0

MovieZone Talent Day - Keep an Eye Filmacademie Festival

Droom je van een carrière in de filmwereld? Kom op zondag 24 juni naar de MovieZone Talent Day tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival. Ontdek alles over film maken en film kijken. Ontmoet andere jonge filmfans uit het hele land, stel al je vragen aan professionals, krijg feedback op je eigen film of scenario én doe mee met de verschillende workshops!

Moviezone talent day 2015 fotocredit francoise bolechowski 129 0

MovieZone Talent Day - Keep an Eye Filmacademie Festival is een samenwerking tussen MovieZone en de Nederlandse Filmacademie.

programma moviezone talent day

Masterclass Sound Design (Studieleider Sound design Filmacademie Ben Zijlstra)Ben Zijlstra geeft een masterclass over Sound design, met een focus op het design in de scenario fase. Hoe kan je al bij het schrijven van een script nadenken over geluid? Aan de hand van bekende films en eindexamenfilms van de lichting 2018 laat hij zien hoe dit in zijn werk gaat. De eindexamenstudenten zijn ook aanwezig om over hun eigen film en het maakproces te vertellen.

Lunchen met professionalsTijdens de lunch ga je aan tafel met de professionals van de dag en studenten en docenten van de Filmacademie en kan je hen alles vragen wat je maar zou willen.

Workshop FoleyFilmmaker Suzan van Eck studeert dit jaar af aan de Filmacademie en geeft een workshop Foley sound effects.

Workshop Van Scenario naar BeeldHoe bedenk je vanuit een scenario wat je in beeld gaat zien? Hoe decoupeer je nou een verhaal? Wat vertellen kaders en shots? Regisseur Shariff Korver (Lichting 2011) leert je hoe en waarom je bepaalde elementen in beeld brengt.

Eigen werkHeb je een eigen film of scenario en wil je hier feedback op? Stuur deze dan ruim van tevoren via deze link in, dan zorgen wij dat je op de dag zelf een one-on-one gesprek hebt met een van onze filmprofessionals. Ook als je eigen werk nog niet af is kan feedback je altijd verder helpen. Deze keer hebben wij de makers (Marit Weerheijm (regie), Loes Komen (productie), Eva Verweij (productie), Saar Ponsioen (scenario)) van Grijs is ook een kleur gevraagd, zij zijn in 2016 afgestudeerd aan de Filmacademie en wonnen de studenten-Oscar. Deze film met onze welbekende Ko Zandvliet is een coming of age drama en nu nog hier te zien.

Een kaartje kost € 12,50 online (aan de kassa €13) en lunch is inbegrepen. Met een CJP-pas betaal je €10 online en aan de kassa €10,50.

Details

Moviezone talent day 2015 fotocredit francoise bolechowski 35 0
Moviezone talent day 2015 fotocredit francoise bolechowski 45 1
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op