Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
header MovieZone special: Should Animation Be Political?

The Revolution of Visual Culture: Should Animation be Political?

MovieZone: The Revolution of Visual Culture Should Animation be Political?

In MovieZone: The Revolution of Visual Culture bespreken we beeldcultuur in de breedste zin van het woord, met dit keer als thema: animatie.

poster MovieZone: Should Animation Be Political?

In animatiefilms wordt vaak een stereotyperend beeld doorbroken. Is animatie altijd een belangrijk middel geweest voor maatschappelijke kwesties, propaganda en politieke agenda’s, of is dit een nieuw fenomeen? Manon Portos Minetti,is Amerikanist, koloniaal-historicus en programmamaker, zal hier tijdens het programma dieper in duiken.

In elke editie van The Revolution of Visual Culture laten we verschillende special titles zien, dit keer is het It's Nice In Here van regisseur Robert-Jonathan Koeyers. Robert-Jonathan is een multidisciplinaire artiest en filmmaker, zijn animatiefilm It’s Nice in Here ging in première op het Cannes filmfestival 2021. Na de filmvertoning gaat hij inhoudelijk in op zijn film en de thema’s die daarin voorbij komen.

Ook laten wij drie afleveringen zien van KUNU. Acht teksten van Onias Landveld vormen de leidraad voor componisten en animatoren om een bijzonder verhaal van menselijke strijd en groei vorm te geven. Na het vertonen van KUNU gaan wij in gesprek met Onias Landveld en twee van de animatoren- Rossel Chaslie en Naomi van Heemst.

Laat je verrassen door een mooi programma met jonge, inspirerende makers. Are y'all ready to get some new perspectives?’’

Details

Productiejaar

2022

Lengte

90 min.

Voertaal

Nederlands

Productieland(en)

NL

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op