Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Narc (Joe Carnahan, DE/CA 2002)

Murder Investigation Night

Koolhoven & Simons: Murder Investigation Night

Misdaadboekenschrijver, filmscenarist en politie-inspecteur Simon de Waal vertelt in hoeverre films een juist beeld schetsen van de praktijk van een moordonderzoek. Hij doet dat aan de hand van scènes, zoals Moord in extase, Fire Walk With Me en Naked Gun. Aansluitend de hoofdfilm Narc.

poster Narc (Joe Carnahan, DE/CA 2002)

Hoe geloofwaardig was Dirty Harry eigenlijk als inspecteur? Simon de Waal laat aan de hand van scènes uit onder andere The Enforcer (1976), Fire Walk With Me (1992) en Naked Gun (1988) zien waar films al dan niet de plank misslaan zodra er een inspecteur in beeld komt. Gevolgd door de hoofdfilm Narc (Joe Carnahan, 2002), een grimmige én verfrissende politiefilm vol visuele flair en aandacht voor de psyche.

In Narc schittert Jason Patric als Nick Tellis, een geschorste narcotica-agent die de mysterieuze moord op beginnend agent Michael Calvess moet onderzoeken. Tellis werkt samen met Calvess' opvliegende partner, Henry Oak (Ray Liotta), die nergens voor terugdeinst om de dood van zijn vriend te wreken. Terwijl Tellis en Oak een schimmig spoor volgen door de onderwereld, beginnen de grenzen te vervagen: tussen goed en kwaad, en gerechtigheid en wraak.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceThis movie contains scenes with alcohol and/or drug useThis movie contains foul language

Productiejaar

2024

Lengte

243 min.

Voertaal

Nederlands

Moderator

Martin Koolhoven & Ronald Simons

Productieland(en)

NL

Taal

Engels

Onderdeel van

Koolhoven & Simons

Koolhoven en Simons buigen zich over de ins & outs van de genrefilm en presenteren niet eerder in Eye vertoonde titels binnen niets verhullende thema’s. Denk aan avonden rond de Truckerfilm, Grindhouse of de Wraak van de Natuur. Een ode aan zelden vertoonde trailers en vergeten klassiekers, waar mogelijk op 35mm, met films uit de Eye-collectie.

Lees meer
campagnebeeld Martin Koolhoven & Ronald Simons
Simon de Waal
still Narc (Joe Carnahan, DE/CA 2002)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op