Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Demain on demenage eye filmmuseum 4

My Life With Chantal

Lezing door Eric de Kuyper, filmmaker, auteur en oud-adjunctdirecteur van het Filmmuseum. Hij vertelt over zijn nauwe samenwerking met Chantal Akerman aan projecten zoals La captive (2000) en Demain on déménage (2004).

Chantalakerman narrowcast 1080x1795

Eric de Kuyper had deze voorstelling eigenlijk als ondertitel willen geven: Aan de keukentafel. "De plek waar ik veel heb gezeten om met Chantal samen te werken aan enkele filmscenario”s. Te praten over de dingen van het leven. Het dagelijks leven."

De Kuyper haalt herinneringen op uit de periode waarin hij het meest intensief betrokken is geweest: van haar eerste film, einde jaren zestig, tot 1980. Daarna was hij weer betrokken bij haar werk vanaf 1990, tot Akerman installaties begon te maken. Hij gaat ook in op de vele projecten waarbij hij betrokken is geweest maar die helaas nooit gerealiseerd konden worden.

Hieronder bekijk je de registratie:

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Chantal Akerman

Chantal Akerman heeft als een van de eerste film-regisseurs de overstap naar de beeldende kunst gemaakt. Ze is beroemd geworden als feministische avant-gardefilmmaker in de jaren zeventig, en ontdekte halverwege de jaren negentig de mogelijkheden van de tentoonstellingsruimte.

Lees meer
campagnebeeld Chantal Akerman - Passages, still uit Hotel Monterey
La captive eye filmmuseum02
Demain on demenage eye filmmuseum 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op