Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still My Name is Happy

My Name is Happy

Nick Read, Ayse Toprak / GB, 2022 / 82 min.

Urgent portret over Mutlu Kaya, een rijzende ster in Turkije die in 2015 een aanslag overleefde. Als vervolgens haar zus vermoord wordt, besluit Kaya ten strijde te trekken tegen femicide en de normalisering van geweld tegen vrouwen.

poster IDFA 2022

Als tiener was Mutlu Kaya, een Koerdische uit het zuidoosten van Turkije, een beloftevolle zangeres. Ze stond in 2015 op het punt om door te breken in de finale van Turkey’s Got Talent, toen ze werd neergeschoten door een man wiens huwelijksaanzoek ze had geweigerd. Ze raakte daarbij levensgevaarlijk gewond.

Tijdens haar jarenlange revalidatie en pogingen om haar leven en zangcarrière weer op te pakken, wordt de familie opnieuw getroffen door geweld. Mutlu’s zus Dilek overleeft een moordaanslag van haar verloofde niet. Vastberadener dan ooit wil Mutlu, inmiddels een razend populaire TikTok-ster, het thema femicide aankaarten met een protestlied.

Mutlu en haar hechte muzikale familie worden gevolgd in die bewogen periode, waarbij ze opkrabbelen, strijden vóór gerechtigheid en tégen de normalisering van geweld tegen vrouwen in Turkije en ver daarbuiten. Intieme opnamen van het gezin Kaya worden aangevuld met archiefbeelden van fragmenten uit de talentenjacht en nieuwsitems over het urgente thema.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Nick Read, Ayse Toprak

Productiejaar

2022

Productieland(en)

GB

Lengte

82 min.

Taal

Turkish

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2022

Documentaireliefhebbers kunnen woensdag 9 tot en met zondag 20 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 35ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye en Tuschinski.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op