Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still My Paper Life

My Paper Life

Vida Dena / BE, FR, 2022 / 78 min.

In haar debuutfilm volgt de Iraanse filmmaker Vida Dena een Syrisch immigrantengezin in Brussel. Ze laat hun herinneringen en ervaringen via de uitgeknipte viltstifttekeningen die ze samen maken tot leven komen.

poster IDFA 2022

Tijdens een tekencursus ontmoet de Iraanse filmmaker Vida Dena de Syriër Naseem, die met zijn gezin naar Brussel is gevlucht. Ze besluit de familie te gaan filmen en laat de tekeningen die ze samen maken tot leven komen in eenvoudige, maar treffende animaties – met muziek van de eveneens uit Syrië gevluchte artiest Noma Omran.

Binnen de muren van het versleten appartement is tekenen voor de gezinsleden een manier om het oorlogstrauma te verwerken. Dena zoomt in op de puberdochters Hala en Rima, wier gevoelens en ervaringen in de animatie verbeeld worden via hun uitgeknipte tekeningen.

Na de destructie van de oorlog ontstaat langzaam ruimte om iets nieuws op te bouwen. Een vijfde kind wordt geboren, dochter Rima verlooft zich en ook de camera waagt zich voor het eerst buiten de krappe woning. Maar er volgen ook nieuwe tegenslagen in dit op Visions du Réel bekroonde, intieme portret van een immigrantengezin, dat losgezongen lijkt van tijd en plaats, en tegelijkertijd betekenis vindt in een nieuwe context.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Vida Dena

Productiejaar

2022

Productieland(en)

BE, FR

Lengte

78 min.

Taal

French, Arabic

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2022

Documentaireliefhebbers kunnen woensdag 9 tot en met zondag 20 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 35ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye en Tuschinski.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op