Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still 6 mysterious skin

Mysterious skin

Gregg Araki / US, NL, 2004

Indrukwekkend, maar ook schokkend en taboedoorbrekend verhaal over twee jongens uit Kansas, die verbonden worden door een traumatische jeugdervaring. Onderdeel van Looking for America: America is not one thing or another: America is Queer.

Poster ce 0

Van de filmmakers die begin jaren negentig werden ingelijfd bij de New Queer Cinema was Gregg Araki het meest consequent in zijn hang naar taboedoorbrekende cinema.

In Mysterious Skin laat hij ons luisteren naar twee achttienjarige jongens uit Kansas die proberen te achterhalen wat er precies in hun jeugd voor ergs is gebeurd. In de cross-cut montage waarmee Araki beide jongens volgt, krijgen hun levens een haast deterministisch verloop, waaraan ze pas in de ontroerende slotscène kunnen hopen te ontsnappen. Araki verliest daarbij nergens zijn gevoel voor humor. Hij laat de jongens praten, waarna zij hun eigen conclusies kunnen trekken. De waarheid dreunt lang na. Bij de slachtoffers, maar ook bij de kijker. Met Joseph Gordon-Levitt (3rd Rock from the Sun) en Brady Corbet (Thirteen, Thunderbirds).

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Gregg Araki

Productiejaar

2004

Productieland(en)

US, NL

Originele titel

Mysterious skin

0

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Looking for America

Eye werpt dit najaar een nieuwsgierige blik op de Verenigde Staten. Hoe verhoudt het aloude ideaal van een ‘land of the free and home of the brave’ zich met de weerbarstige werkelijkheid?

Lees meer
campagnebeeld Looking For America
Still 3 mysterious skin
Still 8 mysterious skin
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op