Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Mythical Cinemas: The Campo Amor of Havana

Mythical Cinemas: The Campo Amor of Havana

Joël Farges / FR, 2017 / 52 min.

Deze documentairereeks neemt je mee op een reis naar mythische bioscopen over de hele wereld. Elke bioscoop heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de geschiedenis van het land en de cinema. In deze aflevering Campo Amor in Havana, Cuba.

poster Mythical Cinemas
In het hart van Havana, bij de beschimmelde muren van Campo Amor, begint het verhaal van Pistelli, die vanuit Perpignan in 1898 in Havana aankwam met alleen een Pathé-camera. Helaas voor hem arriveerde een jaar eerder al een man uit Lyon, Gabriel Veyre, met een Lumière-camera, waardoor de gloednieuwe cinematograaf al bekend was op Cuba. Berooid gaat Pistelli klanten werven voor een bordeel.

De concurrentie is hevig in de wereldhoofdstad van zonde en lust. Om de klanten te lokken, komt hij op het idee om losbandige sketches met de prostituees te filmen. Hij was de eerste die dit nieuwe filmgenre regisseerde, dat hij 'galant' noemde. Hij was zo succesvol dat zijn films werden geëxporteerd naar bordelen in heel Europa, naar gekroonde hoofden en chique Parijse huizen. Pistelli droomt van een grandioze zaal, van grote showfilms. In 1922 huldigde hij Cuba's meest prestigieuze zaal in: de Campo Amor.

Details

Regisseur

Joël Farges

Productiejaar

2017

Productieland(en)

FR

Originele titel

Cinémas Mythiques: Le Campo Amor de la Havane

Lengte

52 min.

Taal

English

Drager

DCP

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op