Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Naked youth05 0

Naked Youth

Nagisa Oshima / JP, 1960 / 96 min.

De middelbare scholiere Makoto gaat een verhouding aan met de student Kiyoshi en begeeft zich op het pad van de misdaad. De film is onlangs digitaal gerestaureerd (4K), waardoor het oorspronkelijke kleurenpalet (Eastman Color) weer in volle luister is hersteld.

Nakedyouthposter 0

De tweede film van Oshima was voor Japanse cinema wat Godards A bout de souffle was voor de Franse film. Deze klassieker breekt op visueel dynamische wijze met de Japanse filmtraditie en schetst het verhaal van Makoto die verliefd wordt op een man die haar redde uit handen van een enge man, maar haar idool zelf blijkt een emotioneel kreupele man. Het liefdesverhaal verandert zo plotseling in een verhaal over frustratie en emotioneel misbruik, waarbij het vriendje de pooier wordt, en de vriendin het slachtoffer.

Nagisa Oshima werd later beroemd met het schandaalverwekkende L”empire des sens uit 1976, over de obsessieve verhouding tussen een vermogend man en zijn onverzadigbare vrouwelijke bediende.

De 4K-restauratie werd doorgevoerd door de Japanse filmmaatschappij Shochiku, waar ooit de beroemde regisseur Yasujiro Ozu zijn loopbaan begon als assistent-cameraman.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Nagisa Oshima

Productiejaar

1960

Productieland(en)

JP

Originele titel

Seishun zankoku monogatari

Lengte

96 min.

Drager

DCP - encrypted

Onderdeel van

Mubii Japan

Wie wil weten wat de Japanse film zo uniek maakt, is dit najaar in Eye op het goede adres. Met een overzicht van ruim veertig titels geeft het filmmuseum inzicht in meer dan negentig jaar fascinerende filmgeschiedenis uit het Verre Oosten, van de vroege twintigste eeuw tot nu.

Lees meer
campagnebeeld Mūbii Japan
Nakedyouth06
Naked youth02 0
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op