Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Narcosis (Martijn de Jong, NL 2022)

Narcosis

Martijn de Jong / NL, 2022 / 112 min.

Een hecht gezin raakt ontwricht wanneer de vader tijdens een professionele duik niet meer bovenkomt. Met voorfilm Stand-By Me van regisseur Martijn de Jong, wiens Narcosis de Nederlandse inzending is voor de Oscar.

poster Narcosis (Martijn de Jong, NL 2022)

Geen begrafenis, geen afscheid, alleen een huis vol herinneringen: het duikongeluk blijkt een ongrijpbaar verlies. Merel ontwijkt de dood van haar man en alles wat er mee te maken heeft. Haar jonge kinderen raken hierdoor verstrikt in hun zoektocht naar antwoorden, waardoor het gezin uiteindelijk hard tot stilstand komt. Merel heeft geen andere keuze dan het verlies op haar eigen unieke manier onder ogen te komen, om samen weer aan een nieuw leven te kunnen beginnen.

Narcosis is de Nederlandse Oscarinzending in de categorie International Feature Film. De cast bestaat uit Thekla Reuten, Fedja van Huêt, Sepp Ritsema en Lola van Zoggel. De film kreeg onlangs vier nominaties voor de Gouden Kalveren en verzilverde er drie: Beste Camera, Beste Costume Design en Beste Hoofdrol Speelfilm voor Thekla Reuten.

Q&A met de makers

Na afloop van de vertoning van Narcosis op zondag 30 oktober om 16:35 gaan de makers graag met u in gesprek. Bij de Q&A zullen regisseur Martijn de Jong, co-scenarist Laura van Dijk en producent Trent aanwezig zijn.

Voorfilm

Voorafgaand aan de vertoning van de hoofdfilm is Stand-By Me (2013, 8') te zien. Deze korte film van Martijn de Jong, de regisseur van Narcosis, gaat over de bejaarde Willem, die zich steeds raarder begint te gedragen. Zijn echtgenote Johanna geeft zich zo goed mogelijk over aan Willems bevlieging maar wil eigenlijk dat hij gewoon eens naast haar op de bank komt zitten. Waar komt Willems gedrag ineens vandaan? En vooral: waar gaat het heen?

Narcosis in de pers

...film die betovert...zo geslaagd en aangrijpend...magnifiek...subtiel...fijn...Lola van Zoggel en Sepp Ritsema maken veel indruk met hun bloedserieuze, ontroerende vertolking... (**** De Volkskrant)

...mooi...opmerkelijk genuanceerd...aangrijpend... (**** NRC Handelsblad)

...volkomen terechte Oscarinzending...prachtig...glansrol van Thekla Reuten...sterk...fantastisch gespeeld door Lola van Zoggel... (**** De Telegraaf)

Details

Scenes from this movie may cause fearPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Martijn de Jong

Productiejaar

2022

Productieland(en)

NL

Originele titel

Narcosis

Lengte

112 min.

Taal

Nederlands

Ondertiteling

ZONDER of ENG

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch, Subcatch

still Narcosis (Martijn de Jong, NL 2022)
still Narcosis (Martijn de Jong, NL 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op