Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Nashi (Daya Cahen, NL 2008)

Nashi

Daya Cahen / NL, 2009 / 27 min.

Hoe Poetin de geesten rijp heeft gemaakt voor de Groot-Russische gedachte: in 2007 filmde Daya Cahen in het zomerkamp van de Nashi, de jongerenbeweging die is opgezet door Vladimir Poetin. Tienduizend zorgvuldig geselecteerde jongeren moeten Rusland naar de wereldheerschappij leiden. 

poster Nashi (Daya Cahen, NL 2008)

Vijftien jaar geleden kreeg Daya Cahen als enige buitenstaander toestemming om uitgebreid te filmen in het zomertrainingskamp van Poetins radicale jeugdbeweging ‘Nashi’ ('De Onzen'), die bekend stond om het opbreken van demonstraties en het gebruiken van geweld tegen Poetins tegenstanders.

In het kamp bereidden tienduizend Russische jongens en meisjes zich voor op een heroïsche toekomst. Ze werden twee weken lang opgesloten; rode banieren en luidsprekers vertelden hen wat de toekomst moest brengen, terwijl Poetin van achter de bomen op ze neerkeek.

De jongeren waren de uitverkorenen van Rusland. Vandaag de dag bekijken we de film met andere ogen en kunnen we zien hoe in een schijnbaar onschuldig zomerkamp een generatie van jonge Russen werd voorbereid om Rusland te zien als de wereldheerser van de 21ste eeuw.

Gereduceerde toegangsprijs.

Support Filmmakers at War

De recette van deze voorstelling komt ten goede aan de actie Support Filmmakers at War voor Babylon'13, een collectief van documentaire filmmakers in Oekraïne. Hun verslagen vanuit de frontlinies brengen de verhalen over de oorlog in Oekraïne naar het grote publiek.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Daya Cahen

Productiejaar

2009

Productieland(en)

NL

Originele titel

Nashi

Lengte

27 min.

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Eye on Art

Eye on Art is een programmareeks op het raakvlak van film en andere kunsten. Eye on Art sluit aan bij de actualiteit, met voorstellingen rond hedendaagse kunstenaars en programma’s bij belangrijke tentoonstellingen, manifestaties en Eye-activiteiten.

Lees meer
still #59 (Joost Rekveld, 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op