Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Natural Light (Dénes Nagy, HU 2021)

Natural Light

Bekijk trailer

Dénes Nagy / HU, LT, DE, FR, 2021 / 103 min.

In zijn speelfilmdebuut neemt documentairemaker Dénes Nagy een onverkwikkelijke episode uit de Hongaarse geschiedenis onder de loep. Nagy's boekverfilming beperkt zich tot slechts drie dagen uit Pál Závada's gelijknamige, twee decennia omspannende roman. De hel van de oorlog verbeeld als een traag voortkruipende, visueel adembenemende nachtmerrie.

poster Natural Light (Dénes Nagy, HU 2021)
Oekraïne, 1943. Hongarije strijdt aan de zijde van de Duitsers aan het oostfront. Korporaal Semetka maakt deel uit van een divisie Hongaarse soldaten die in de bossen van Oekraïne op Russische partizanen jagen. Semetka is de kwaadste niet; hij is ook maar gestuurd. Maar wanneer de Hongaren in een hinderlaag lopen, en op het nippertje worden ontzet, neemt de geschiedenis een grimmiger wending.

Nagy's oorlogsepos is geen voortjakkerende actiefilm. Het meeste geweld voltrekt zich zelfs buiten beeld. Authenticiteit was Nagy's prioriteit. "Het was belangrijk mensen te vinden die hetzelfde leven hadden geleid als de soldaten in de film." Semetka wordt gespeeld door de niet-professionele acteur Ferenc Szabó, achter wiens onbeweeglijke gezicht een man schuilt die misschien geen onmens is, maar evenmin een held. Een machteloos radertje in de oorlogsmachine. Natural Light werd op het filmfestival van Berlijn bekroond met een Zilveren Beer voor beste regie.

Details

This movie contains foul languagePersons under 9 years must be accompanied by an adultScenes from this movie may cause fear

Regisseur

Dénes Nagy

Productiejaar

2021

Productieland(en)

HU, LT, DE, FR

Originele titel

Természetes fény

Lengte

103 min.

Taal

Hungarian, Russian

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Natural Light (Dénes Nagy, HU 2021)
still Natural Light (Dénes Nagy, HU 2021)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op