Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still David Attenborough's First Life (Matt Baker Jones & Elliot Graves, GB 2020)

Naturally Immersive 360°

Naturally Immersive 360°

Zet een VR-bril op voor drie 360°-films en stap in een wereld waar je de natuur ziet zoals je haar nog nooit hebt gezien. Zo reis je met Sir David Attenborough 350 miljoen jaar terug in de tijd om oog in oog te staan met de eerste dieren op de aarde.

poster Nu:Reality: Naturally Immersive 360
Drie 360°-films in de cinema: collectief genieten van virtual reality.

Programma

 • poster David Attenborough's First Life (Matt Baker Jones & Elliot Graves, GB 2020)

  David Attenborough's First Life (Matt Baker Jones & Elliot Graves, GB 2020)

  Al meer dan 60 jaar reist bioloog en televisiemaker David Attenborough (97) de hele wereld over om onze planeet en al wat daarop leeft vast te leggen, altijd met adembenemende beelden en voorzien van zijn herkenbare, charmante voice-over. Nu gaat hij maar liefst 350 miljoen jaar terug in de tijd om met gebruik van virtual reality lang uitgestorven fossielen tot leven te wekken. Zie met je eigen ogen hoe de eerste dieren op aarde er uitzagen, bewogen en leefden en hoe ze zich ontwikkelden van eencellige organismen tot ontzagwekkende roofdieren die de zeebodem onveilig maakten.

 • poster Planet Infini (Planet ∞) (Momoko Seto, JP/FR 2017)

  Planet Infini (Planet ∞) (Momoko Seto, JP/FR 2017)

  In de VR-film Planet Infini (Planet ∞), die ook werd vertoond op het filmfestival van Cannes, schetst de Japanse filmmaker Momoko Seto een toekomstbeeld waarin de planeet aarde is verwoest en de natuur de overhand heeft gekregen. De mens en bijna alle dieren zijn uitgestorven. Alleen insecten en schimmels hebben het overleefd. Als het weer omslaat, overstroomt langzaam de uitgedroogde aarde. In het water ontstaat een ecosysteem, bevolkt door vreemde zeewezens. Is dit een sterk staaltje sciencefiction of een profetische visie? Grote kans dat je in ieder geval nooit meer hetzelfde zult kijken naar dieren en planten.

 • poster Myriad (Michael Grotenhoff & Christian Zipfel, DE 2022)

  Myriad (Michael Grotenhoff & Christian Zipfel, DE 2022)

  Myriad maakt gebruik van de nieuwste 360° 3D-technologie om het verhaal van de spectaculaire herintroductie van de bijna uitgestorven heremietibis tot leven te brengen. Deze mythische, grote vogel kwam ooit in het wild in Europa voor, maar nu enkel nog in Marokko. In gevangenschap jonge ibisjes ter wereld brengen is één ding, maar hoe krijg je ze vervolgens zo ver dat ze vanuit hun dierentuin in Wenen de trektocht naar Toscane gaan ondernemen, iets dat ze in het wild leren van oudere vogels? Zet je VR-bril op en vlieg mee met de zwerm op een reis van 15 dagen en 800 km, geleid door hun menselijke pleegouders in ultra lichte vliegtuigjes.

 • Dit programma vindt plaats in Cinema 4.
 • Zorg dat je 5 tot 15 minuten van tevoren aanwezig bent i.v.m. de uitrusting van de headset.
 • Na aanvang is er geen toegang meer mogelijk.

Wil je meer Virtual Reality zien in Eye? Nu:Reality gaat door met verschillende programma's tot en met 25 september 2024.

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adult

Productiejaar

2024

Lengte

29 min.

Onderdeel van

Nu:Reality

Zet een VR-bril op en stap in een wereld waar je de wereld ziet zoals je haar nog nooit hebt gezien. Dit gevarieerde programma prikkelt je zintuigen en dompelt je onder in een mix van 360° VR-films en interactieve installaties.

Lees meer
campagnebeeld Nu:Reality - Trailblaizing Taiwan
still Planet Infini (Planet ∞) (Momoko Seto, JP/FR 2017)
still Myriad (Michael Grotenhoff & Christian Zipfel, DE 2022)

In samenwerking met

logo Nu:Reality
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

 • 8 juni — 29 september 2024

  Albert Serra

  Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op