Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Neighbouring sounds 002

Neighboring sounds

Kleber Mendonça Filho / BR, 2012 / 131 min.

Neighboring Sounds portretteert een typisch Braziliaanse middenklasse buurt in Recife, gekenmerkt door een architectonische mengelmoes en bijna geheel in het bezit van één rijke familie. Binnen is het veilig en leven de rijken samen met hun werksters. Buiten op straat moeten zij terrein afstaan aan de minder bedeelden in de samenleving. Ondanks de ogenschijnlijke rust zijn er steeds meer spanningen tussen de personages. Wanneer privé beveiliger Clodoaldo de buurt gegarandeerde veiligheid in de nacht wil aanbieden, neemt de film een nieuwe wending.

Neighbouring sounds affiche

Vertoning bij de nieuwe film van Kleber Mendonça Filho, Aquarius.

In dit zelfverzekerde debuut krabt de regisseur in fascinerende scènes aan de vernislaag van een cultuur die draait op paranoia, angst en wraak. Criticus Jay Weissberg van Variety: “Mendonça”s krachtige en tegelijk subtiele röntgenfoto van de Braziliaanse samenleving zit zeer vernuftig in elkaar, wordt vakkundig geacteerd en is prachtig gefilmd. Alles verbonden door een geraffineerd gebruik van muziek en geluid.”

Kleber Mendonça Filho (1968, Recife, Brazilië) is filmjournalist voor onder meer CinemaScópio, en een actief filmmaker. Op het IFFR 2007 waren vijf van zijn korte films te zien in een 'Short Profile'. Neighbouring Sounds ging in wereldpremière in de Tiger competitie van IFFR 2012 en won de Fipresci prijs (internationale filmcritici). De film werd mede-ondersteund in de post productie fase door het Hubert Bals Fonds van het festival.

Details

Regisseur

Kleber Mendonça Filho

Productiejaar

2012

Productieland(en)

BR

Originele titel

O som ao redor

Lengte

131 min.

Drager

DCP

Neighbouring sounds 004
Neighbouring sounds 001
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op