Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Nelly Rapp (Amanda Adolfsson, SE 2021)

Nelly Rapp – Monsteragent

Bekijk trailer

Amanda Adolfsson / SE, 2020 / 93 min.

De stoere, eigenzinnige Nelly wil net als haar oom Hannibal monsteragent worden en vampiers, weerwolven, geesten en Frankensteins in de gaten houden. Maar Hannibal vindt Nelly nog veel te jong. Griezel en gniffel mee met deze fantasierijke hommage aan klassieke monsterfilms.

poster Nelly Rapp (Amanda Adolfsson, SE 2021)

Nelly en haar hond London brengen de herfstvakantie door in het grote, oude huis van haar oom Hannibal. Al snel merkt Nelly dat haar oom geen rustig leventje leidt. Hij lid is van een geheim genootschap dat monsters opspoort, er blijkt zelfs een vampier in de kelder te wonen!

De stoere en eigenzinnige Nelly is niet bang voor monsters. Sterker nog, in plaats van gillend naar huis te rennen, wil Nelly juist niets liever dan ook monsteragent worden. Hoe enger, hoe beter! Maar er is één probleem: Hannibal vindt Nelly nog veel te jong voor dit macabere beroep. In deze fantasiefilm, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Martin Widmark, blijkt de druk om je te conformeren de ware bron van horror. Een griezelkomedie vol monsterlijke pret voor de hele familie.

Winnaar Beste film (door kinderjury) op het JEF Festival en geselecteerd voor de Generation Kplus-competitie op het filmfestival van Berlijn.

Voorfilm: Climate Clips (5’) NL gesproken

Tijdens het programma Cinema Ecologica (13 oktober t/m 6 november) zijn vooraf aan deze film drie Climate Clips te zien. De clips zijn gemaakt door Jayden uit Curaçao, Mia en Pieke uit Nederland en Zen uit Suriname. In de clips delen de kinderen hun liefde voor de natuur, hun zorgen over het klimaat en hun oplossingen. Bekijk meer Climate Clips op www.climateclips.org

Details

Scenes from this movie may cause fearPersons under 9 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Amanda Adolfsson

Productiejaar

2020

Productieland(en)

SE

Originele titel

Nelly Rapp – Monsteragent

Lengte

93 min.

Taal

Nederlands

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Nelly Rapp (Amanda Adolfsson, SE 2021)
still Nelly Rapp (Amanda Adolfsson, SE 2021)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op