Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still never gonna snow again 1

Never Gonna Snow Again

Bekijk trailer

Malgorzata Szumowska, Michał Englert / PL, DE, 2020 / 115 min.

Ze wonen in een ommuurd stadsdeel, hebben alles wat hun hartje begeert, maar vervelen zich te pletter. Met de intrede van Zhenia, een geheimzinnige, wellness-masseur uit Oekraïne, krijgt het leven van de nieuwe Poolse rijken opeens spirituele vervulling. 

Poster never gonna snow again
Sinds Polen lid is van de EU is de welvaart in het land spectaculair gegroeid. Zodanig zelfs dat nieuwe rijken zich er terugtrekken in ‘gated communities’, ommuurde en beveiligde buurten zoals die we eerder zagen ontstaan in Californië.

Hoewel het leven voor de rijken comfortabel is, voelen de bewoners van de ommuurde wijk toch een leegte, een onbestemd verlangen. Het zijn de handen van de charismatische Oekraïense immigrant Zhenia die verlichting brengen.

Zijn Pools met een Russisch accent heeft een wonderbaarlijk hypnotisch effect op de gekwetste zielen van de vrouwelijke cliënten. Zij beginnen in de masseur een verlosser te zien die hen tot rust brengt en meeneemt naar de spirituele dimensie van een magisch bos.

Vignetten

Malgorzata Szumowska’s nieuwste film is een intrigerende mix van sociaal commentaar en zoektocht naar de sublieme ervaring, een verkenning van de menselijke ziel in vervreemdende, licht-humoristische vignetten.

Over de sneeuw in de titel zegt Szumowska (In the Name of, Mug, Body): “Sneeuw brengt ons terug naar de sprookjes van de kindertijd; maar tegenwoordig is ze ook een herinnering aan de sneeuw die wegsmelt door de menselijke verwoesting van het klimaat.”

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains foul language

Regisseur

Malgorzata Szumowska, Michał Englert

Productiejaar

2020

Productieland(en)

PL, DE

Originele titel

Śniegu już nigdy nie będzie

Lengte

115 min.

Taal

Pools, Russisch

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Still never gonna snow again 2
Still never gonna snow again 3

Ook nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op