Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Next to her 86000003 st 1 s high

Next to Her

Asaf Korman / IL, 2014 / 90 min.

Claustrofobisch, realistisch familiedrama over een jonge vrouw die de zorg voor haar verstandelijk gehandicapte zus op zich neemt, waarbij geleidelijk de grenzen vervagen tussen opoffering, dominantie en afhankelijkheid.

Next to her 86000003 ps 1 s high

In een groezelig appartement in een Israëlische voorstad wijdt Chelli haar hele leven aan het verzorgen van haar zus Gabby, een 24-jarige vrouw met een ernstige verstandelijke beperking. Hun wederzijdse afhankelijkheid krijgt ongezonde trekjes zodat Chelli”s goede bedoelingen niet per se goed uitpakken voor beide vrouwen. Hun symbiotische relatie raakt nog verder verstoord als Chelli een verhouding krijgt met een man. Uit alle macht probeert ze een intieme relatie met hem op te bouwen. De liefde voor haar zus is echter zo groot, dat er noodgedwongen een driehoeksverhouding ontstaat waarin de grens tussen liefde, opoffering, verzorging en elkaar pijn doen steeds vager wordt.

Asar Kormans strak geregisseerde debuut is een naturalistisch drama, geïnspireerd op de ervaringen van zijn vrouw Liron-Ben Shlush, die het scenario schreef en ook de hoofdrol speelt. Next to Her won de competitie van het MOOOV Filmfestival en werd bekroond als Beste Film door de Israëlische Filmacademie.

“Voortreffelijk geacteerd...verbluffend...intens doorleefd drama...bijna onbarmhartig eerlijk en genuanceerd...prachtig...realistisch, intiem en openhartig. Trefzeker... (**** De Filmkrant)

“...knap...imponerend...integer en authentiek...openhartig...Terecht bekroond... (**** Het Parool)

“...uitstekend debuut...slim...maakt hongerig naar meer... (**** Trouw)

Details

Regisseur

Asaf Korman

Productiejaar

2014

Productieland(en)

IL

Originele titel

Next to Her

Lengte

90 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

Next to her 86000003 st 2 s high
Next to her 86000003 st 3 s high
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op