Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Yngvild Sve Flikke / NO, 2021 / 103 min.

Moeder worden als 23-jarige? Dat stond bepaald niet op het lijstje van Rakel, liefhebber van feestjes, drank en drugs. In haar bijzondere mix van live action met animatie brengt regisseur Yngvild Sve Flikke het leven van Rakel ongepolijst en grappig in beeld. 

poster Ninjababy (Yngvild Sve Flikke, NO 2021)

Rakel tekent strips, gaat naar feestjes en heeft wel ’s een onenightstand. Als ze op aanraden van een huisgenoot een zwangerschapstest doet, blijkt ze al zes maanden zwanger – wie de vader is, daar heeft Rakel niet echt meteen een beeld van. Wat nu?

Ninjababy is de tweede lange speelfilm van de Noorse regisseur Yngvild Sve Flikke, die in een mix van live action en animatie een kleurig, onopgesmukt en grappig portret schetst van een aanstaande moeder. Een moeder die heel wat te stellen heeft met het aanstaande kind, want de Ninjababy eist voor zichzelf een rol op als personage in de film…

Ninjababy was eerder te zien op de Berlinale en Film by the Sea; de film is gebaseerd op de graphic novel ‘Fallteknikk’ (‘Valtechniek’) van schrijfster en tekenares Inga H. Sætre, die de animaties maakte. De film won vier Amandas - de 'Noorse Oscars' - waaronder die voor beste regie, beste scenario en beste actrice. Ook won de film de European Film Award Best Comedy.

Voorfilm

Voorafgaand aan de vertoning van Ninjababy ziet u dekorte film Zwanger (6') van Mascha Halberstad over Tyn, die in zijn studentenhuis voor de lol tegen een zwangerschapstest van een medestudente plast ... en zwanger blijkt te zijn.

Details

This movie contains scenes showing explicit sexPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Yngvild Sve Flikke

Productiejaar

2021

Productieland(en)

NO

Originele titel

Ninjababy

Lengte

103 min.

Taal

Norwegian

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Ninjababy (Yngvild Sve Flikke, NO 2021)
still Ninjababy (Yngvild Sve Flikke, NO 2021)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op