Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Nuestro tiempo eye filmmuseum 1

Nuestro tiempo

Carlos Reygadas / MX, 2018 / 173 min.

Juan en zijn vrouw Esther hebben een stierenranch in de Mexicaanse deelstaat Tlaxcala. Wanneer Esther een affaire krijgt met een andere man komt de relatie onder spanning te staan. Pikant: de ranchero en zijn vrouw worden gespeeld door regisseur Carlos Reygadas en zijn echtgenote Natalia López.

Poster nuestro tiempo eye filmmuseum

Ooit hebben ze afgesproken dat seks buiten het huwelijk geen punt is, mits beide partners er open over zijn. Maar wanneer Juans echtgenote Esther, met wie hij een stierenranch drijft in een deelstaat van Mexico, een affaire krijgt met paardentrainer Phil, komt de afspraak onder druk te staan. Juan verwijt zijn vrouw dat ze niet alle details van de affaire met hem deelt. Vervolgens begint hij obsessief al haar gangen na te gaan.

driehoeksdrama

Bevatte Reygadas' vorige film, Post tenebras lux (2012), al autobiografische elementen, ditmaal gaat de regisseur nog een stapje verder. Door zichzelf, zijn echtgenote én hun kinderen in de belangrijkste rollen te casten, voegt hij een prikkelende extra laag toe aan zijn driehoeksdrama.

Overigens wijst Reygadas in interviews speculaties over het privé-gehalte van zijn film van de hand. Waar zijn film dan wel over gaat? In een director's statement zegt hij er dit over. Gaat het geluk van de ander ons boven alles of stellen we grenzen aan onze generositeit? Kortom, is liefde dan toch een relatief begrip?

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Carlos Reygadas

Productiejaar

2018

Productieland(en)

MX

Originele titel

Nuestro tiempo

Lengte

173 min.

Taal

Spanish

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Nuestro tiempo eye filmmuseum 2
Nuestro tiempo eye filmmuseum 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op