Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Off mineur ramon gieling 4

Off mineur

Ramón Gieling / NL, 1996 / 75 min.

De laatste dramatische weken in een kunstenaarshuwelijk. Max, een aan lager wal geraakt musicus, brengt in een vlaag van radeloosheid zijn jonge vrouw Irma om het leven. Met Gijs Scholten van Aschat en Katelijne Verbeke en winnaar van een Golden Gate Award. 

poster Off Mine VR

Gijs Scholten van Aschat speelt de muzikant Max Belmer, die zijn ambities nooit heeft kunnen waarmaken en ook teleurgesteld is in zijn liefdesleven. In de eerste scène vermoordt hij zijn vrouw Irma (Katelijne Verbeke) waarna we zien hoe het zo ver heeft kunnen komen.

Na deze wanhoopsdaad blikt de film enige weken terug in de tijd. Het huwelijk van Max en Irma dreigt te ontsporen. Ze houden van elkaar maar lijken ondanks verwoede pogingen niet in staat een evenwichtige relatie te onderhouden.

verpletterend

De enorme acteerkracht van Gijs Scholten van Aschat zat hem volgens De Telegraaf destijds in de manier waarop hij 'een compleet scala van kleuren weet aan te brengen in de trieste zinnen die hem zijn toebedeeld in het script. Hij verbaast ons voortdurend en verplettert ons soms'.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Ramón Gieling

Productiejaar

1996

Productieland(en)

NL

Originele titel

Off mineur

Lengte

75 min.

Taal

Dutch

Drager

DCP

Onderdeel van

Ramón Gieling at Work

Filmmaker, schrijver, theatermaker, beeldend kunstenaar: altijd is Ramón Gieling op zoek naar de ziel van de dingen en de menselijke bezieling. De maker van En un momento dado, een bijzondere film over Johan Cruijff in Barcelona, en Erbarme dich (over de Matthäus Passion), opereert graag op het grensvlak van werkelijkheid en verbeelding.

Lees meer
Ramón Gieling © Bob Bronshoff
Off mineur ramon gieling
Off mineur ramon gieling 2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op